Σοκολατένιο σουφλέ με άρωμα πορτοκάλι, από το Γιώργο Γεράρδο!

Σήμερα είναι παρασκευή και 13, αλλά πιο σημαντική είναι η αυριανή γιορτή της αγάπης και των ερωτευμένων! Λουλούδια και σοκολατάκια αλλάζουν χέρια και τα εστιατόρια είναι γεμάτα ζευγάρια και άρωμα έρωτα.

Σοκολατένιο σουφλέ με άρωμα πορτοκάλι, από το Γιώργο Γεράρδο!

Μου αρέσει φυσικά η καθημερινή εκδήλωση αγάπης αλλά πάντα μου αρέσει να ετοιμάζω σοκολατένια γλυκά τέτοιες μέρες. Σήμερα θα σας προτείνω ένα σοκολατένιο γλυκό φούρνου με λιωμένο κέντρο και πορτοκαλί.

Εδώ θέλουμε ακρίβεια με ζυγαριά αλλά το σουφλέ αυτό ετοιμάζεται εύκολα με το Multi Mayo της Kenwood, ψήνεται σε λίγα λεπτά και μπορείτε να το διατηρήσετε άψητο στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι ιδανικό για όλους ερωτευμένους ή όχι!

Υλικά
200 γρ βούτυρο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
130 γρ ζάχαρη
80 γρ αλεύρι
4 αυγά
40 γρ κακάο
Ξύσμα από μισό ή ένα πορτοκάλι
½ κγ αλάτι
100 γρ αλμυρό ψημένο φιστίκι Αιγίνης για σερβίρισμα
200 γρ κρέμα γάλακτος για σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και σπάμε τα αβγά στο κάδο του Multi Mayo.

112

Μετράμε τα υπόλοιπα υλικά.

113

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε διακεκομμένα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ενα ρευστό μείγμα.

114

Ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

115

Βουτυρώνουμε καλά έξι πυρίμαχα ή αλουμινένια φορμάκια.

116

Τα γεμίζουμε στα ¾ με το σοκολατένιο μείγμα και ψήνουμε για δέκα λεπτά.

117

Αφήνουμε να παγώσουν για μερικά λεπτά ώστε να ξεφορμάρονται εύκολα, αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και φιστίκι που το έχουμε χτυπήσει στο Multi Mayo της Kenwood.

118

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved