Cookie Butter, η νέα τρέλα δια χειρός Γιώργου Γεράρδου!
Η νέα γευστική τρέλα, που έχει κατακλύσει την Αμερική μετά το cronut, είναι το λεγόμενο Cookie Butter. Είναι πολύ απλά μια αλοιφή φτιαγμένη από μπισκότα με άρωμα κανέλας, πολύ πολύ νόστιμη και εθιστική! Μάλιστα μέσα σε λίγο χρόνο από τη κυκλοφορία της υπάρχει πια σε όλα τα καταστήματα.
Αντί λοιπόν να περιμένουμε να έρθει και στη χώρα μας, σήμερα θα σας δείξω πώς μπορείτε να φτιάξετε Cookie Butter εύκολα, γρήγορα και με ελάχιστα υλικά στο σπίτι σας! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι το multi mayo της Kenwood που είναι ιδανικό λόγω του δυνατού του μοτέρ.
Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα ξετρελαθούν με τη γεύση του, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο ψωμί αντί για πραλίνα ή μαρμελάδα ή ακόμα και σε milk shake. Η αυθεντική συνταγή είναι με κανέλα, αλλά αν θέλετε δοκιμάστε να το φτιάξετε με κακάο.
Υλικά
200γρ μπισκότα πτι μπερ
50γρ βούτυρο λιωμένο
100γρ ζαχαρούχο γάλα
50ml νερό
1κγ κανέλα
1/4κγ αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε στο Multi mayo της Kenwood τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε διακεκομμένα μέχρι να δέσει το μείγμα σαν αλοιφή.
Αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.
Τοποθετούμε το cookie butter σε ένα βάζο που κλείνει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι δέκα μέρες, αν και δε νομίζω ότι θα μείνει μέχρι τότε, καλή επιτυχία!