Η διατροφή της μαμάς: Πέντε υγιεινά σνακ για το γραφείο

Υγιεινά και χορταστικά σνακ που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας.

Η διατροφή της μαμάς: Πέντε υγιεινά σνακ για το γραφείο

Τα συχνά και μικρά γεύματα σας δίνουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της ημέρας και για τις μαμάδες αυτές είναι πολλές. Παραλείποντας γεύματα από την άλλη είναι πιθανό να έχετε πονοκεφάλους, δυσκολία στην συγκέντρωση και να νιώθετε πιο εύκολα κόπωση.

Συνταγές για καλοκαιρινά σάντουιτς που μπορείτε να πάρετε ακόμη και στην παραλία

Υγιεινά σνακ για το γραφείο

Ευτυχώς υπάρχουν υγιεινά σνακ που μπορείτε να έχετε πάντα μαζί σας στο γραφείο ή και στις μετακινήσεις σας.

Μείγμα ξηρών καρπών

Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε «καλά» λιπαρά, βιταμίνες και πρωτεΐνες. Θα σας δώσουν ένα boost ενέργειας και θα σας κρατήσουν χορτάτες για ώρα. Προτιμήστε τους ανάλατους ξηρούς καρπούς που είναι πιο υγιεινοί και με λιγότερες θερμίδες. Επίσης, προσέξτε μην το παρακάνετε με την ποσότητα. Μία χούφτα που αντιστοιχεί σε περίπου μισό φλιτζάνι είναι υπεραρκετοί.

Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα

Τα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα τα οποία είναι και η προτιμώμενη πηγή ενέργειας για το σώμα. Τα αποξηραμένα φρούτα (χωρίς την προσθήκη ζάχαρης) αποθηκεύονται πιο εύκολα και διατηρούνται για μέρες. Είναι εξίσου ωφέλιμα για τον οργανισμό, υστερούνται ωστόσο, σε περιεκτικότητα σε νερό έναντι των φυσικών φρούτων.

20 τροφές με λίγες θερμίδες που σε χορταίνουν

Ποπ κορν

Το παρεξηγημένο αυτό σνακ το οποίο έχουμε συνδέσει με cozy στιγμές και ταινίες είναι στην πραγματικότητα μία πολύ υγιεινή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας. Τα σπιτικά ποπ κορν χωρίς βούτυρο είναι σαφώς η πιο υγιεινή επιλογή.

Γιαούρτι

Μπορείτε να παίρνετε ένα μαζί σας κάθε πρωί. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και καλή πηγή ασβεστίου. Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς ή λίγη βρόμη.

Energy balls

Είναι από τα πιο δημοφιλή σνακ των τελευταίων ετών και όχι άδικα. Φτιάχνονται συνήθως από σούπερ τροφές όπως βρόμη, φιστικοβούτυρο και αποξηραμένα φρούτα και μπορείτε πολύ εύκολα να τις φτιάξετε και εσείς στο σπίτι. Δείτε συνταγές εδώ.

Πηγή: Healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved