Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο φαγητό; Εφαρμόστε το κόλπο της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την έντονη επιθυμία για φαγητό. 

Δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο φαγητό; Εφαρμόστε το κόλπο της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την έντονη επιθυμία για φαγητό ακόμα κι αν δεν πεινάνε πραγματικά.

Τσιμπολογάνε, τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες ή αφήνουν πολλές ώρες το στομάχι τους άδειο με αποτέλεσμα όταν έρθει η ώρα του φαγητού να μην έχουν μέτρο.

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την λαιμαργία ;

Μπορείτε για αρχή να δοκιμάσετε το κόλπο της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Όπως ανέφερε η παρουσιάστρια στην εκπομπή της Happy Day, όταν βγαίνει έξω για φαγητό και καταφθάνουν τα πιάτα, σηκώνεται και πάει στην τουαλέτα! Κάθεται μερικά λεπτά, πλένει τα χέρια της και επιστρέφει στο τραπέζι.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η τροφή που δεν λείπει από τη διατροφή του γιου της και τη δική της

Με τον τρόπο αυτό έχει καταφέρει να της φύγει η όρεξη ( ή να τη μετριάσει).

« Επειδή είμαι λαίμαργη, όταν είμαι στο τραπέζι κι έρχονται τα πιάτα, δύσκολα σταματώ. Το κόλπο είναι να σηκώνεστε λίγο από το τραπέζι και να περπατάτε. Αν περάσουν λίγα δευτερόλεπτα, το διαχειρίζεστε καλύτερα. Πας στην τουαλέτα, πλένεις τα χέρια του, επεξεργάζεσαι την πείνα σου και γυρνάς με λιγότερη όρεξη», ανέφερε χαρακτηριστικά προτρέποντας τις τηλεθεάτριες να το εφαρμόσουν.

Τρόποι να διαχειριστείτε την πείνα

Καταναλώστε πλούσιο, υγιεινό πρωινό

Έρευνες δείχνουν ότι ένα πρωινό με λίγες θερμίδες ή ένα μικρό πρωινό, οδηγεί σε αυξημένα αισθήματα πείνας μέσα στη μέρα.

Δώστε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνησας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτες. Επομένως φροντίστε τα γεύματά σας να περιέχουν τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεϊνη (αβγά, στήθος κοτόπουλου, φακές).

Να τρώτε χωρίς περισπασμούς

Όταν αφιερώνετε χρόνο και απολαμβάνετε το φαγητό, τρώτε πολύ λιγότερο. Επομένως, όχι ανοιχτή τηλεόραση ή κινητό την ώρα του φαγητού.

diaita-kai-peina.jpg

Να κοιμάστε καλά

Η στέρηση ύπνου διαταράσσει τις ορμόνες της όρεξης, αυξάνοντας τα αισθήματα πείνας.

Αποφύγετε τις στερήσεις

Μην κόβετε τελείως τα αγαπημένα σας φαγητά όταν κάνετε δίαιτα αλλά προσπαθήστε να τα καταναλώνετε λιγότερες φορές και σε μικρότερες ποσότητες.

Και φυσικά μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved