Να πίνετε ή όχι shake πρωτεΐνης για πρωινό;

Βοηθούν τα ροφήματα πρωτεΐνης στην απώλεια βάρους ή όχι;

Να πίνετε ή όχι shake πρωτεΐνης για πρωινό;
Bigstock

Μπορείτε να πιείτε ένα σέικ πρωτεΐνης και να το φορτώσετε με θρεπτικές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά, στο πρωινό για ένα ισορροπημένο ξεκίνημα της ημέρας ή της προπόνησής σας. Αλλά ορισμένα σέικ πρωτεΐνης μπορεί να προσφέρουν λιγότερη θρεπτική αξία.

Η συνταγή για να φτιάξετε τα pancakes πρωτεΐνης με 2 υλικά του Δημήτρη Αλεξάνδρου

Τα οφέλη του πρωτεϊνούχου shake

Η κατανάλωση ενός σέικ πρωτεΐνης για πρωινό μπορεί να προσφέρει πολλά πιθανά οφέλη.

Γρήγορο και βολικό: Τα σέικ πρωτεΐνης μπορεί να είναι μια εύκολη επιλογή πρωινού για όσους δεν έχουν χρόνο το πρωί να ετοιμάσουν κάτι άλλο.

Σας κρατά χορτάτους: Η απόλαυση ενός πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να περιορίσουν την πείνα τους και τη λαχτάρα για φαγητό μεταξύ των γευμάτων.

Βοηθά στην κατανάλωση επιπλέον θρεπτικών συστατικών: Τα σέικ πρωτεΐνης μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να λάβετε μερικές επιπλέον βιταμίνες και μέταλλα. Τα λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο, τα κολοκυθάκια και τα παντζάρια είναι όλα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν εύκολα να αναμειχθούν σε ένα σέικ πρωτεΐνης. Φρούτα όπως φράουλες, βατόμουρα, μπανάνες και ακτινίδια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα και μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της γεύσης του smoothie ή του σέικ σας.

Smoothie πρωτεΐνης για νήπια (χωρίς σκόνη πρωτεΐνης)

Shake πρωτεΐνης και απώλεια βάρους

Μελέτες δείχνουν ότι η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να ωφελήσει την απώλεια βάρους μέσω αρκετών μηχανισμών.

Για αρχή, μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας, σύμφωνα με ένα άρθρο του 2020, το οποίο μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των θερμίδων που καίει το σώμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μελέτες έχουν βρει ότι η πρωτεΐνη μπορεί επίσης να μειώσει την πρόσληψη θερμίδων και την πείνα τροποποιώντας τα επίπεδα ορισμένων ορμονών που εμπλέκονται στον έλεγχο της όρεξης, συμπεριλαμβανομένων της γκρελίνης και της λεπτίνης.

Μια μελέτη του 2022 σε 70 ενήλικες με παχυσαρκία έδειξε ότι σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου, η κατανάλωση υψηλότερων ποσοτήτων φυτικής πρωτεΐνης για 12 εβδομάδες οδήγησε σε:

  • απώλεια βάρους
  • μειωμένη σωματική μάζα λίπους
  • μειωμένα επίπεδα IL-1β
  • μειωμένη λεπτίνη
  • μειωμένη πρόσληψη θερμίδων και υδατανθράκων
  • μειωμένη πρόσληψη λίπους

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: 5 τρόποι για να προσθέσετε περισσότερη πρωτεΐνη

Πιθανά μειονεκτήματα

Ενώ τα σέικ πρωτεΐνης μπορεί να είναι θρεπτικά όταν καταναλώνονται με μέτρο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Πρώτον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι περιέχει το πρωτεϊνικό σας σέικ, καθώς πολλά προπαρασκευασμένα μείγματα και σκόνες έχουν πρόσθετα και τεχνητά γλυκαντικά.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να έχουν δυσκολία στην πέψη ορισμένων συστατικών που βρίσκονται συνήθως σε σέικ πρωτεΐνης, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης ορού γάλακτος.

5 τρόποι για να αυξήσετε την πρόσληψη της πρωτεΐνης στην εγκυμοσύνη

Επιπλέον, η κατανάλωση μόνο σέικ πρωτεΐνης για πολλαπλά γεύματα την ημέρα μπορεί να μειώσει την ποικιλομορφία της διατροφής σας και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διατροφικών ελλείψεων.

Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να συνδυάζετε το πρωινό σας σέικ πρωτεΐνης με μια ποικιλία από καλά ισορροπημένα γεύματα και σνακ όλη την ημέρα.

Σκόνη πρωτεΐνης στην εγκυμοσύνη: Επιτρέπεται ή όχι;

με πληροφορίες από το healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved