Νόστιμες γεμιστές ντομάτες
Τα γεμιστά είναι ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά καλοκαιρινά φαγητά. Είναι ένας τρόπος να φάνε τα μικρά μας τόσο τα διάφορα μυρωδικά με το ρύζι, όσο και τα ντομάτες που θα γεμίσουμε. Σημειώστε τα υλικά και δοκιμάστε την!
ΥΛΙΚΑ
- 8 ντομάτες
- 150 γρ, ρύζι
- Ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές μαϊντανό, δύοσμο, μάραθο
- Τυρί φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 καρότα
- 2 κολοκύθια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αδειάζουμε τις ντομάτες (χωρίς να πετάξουμε το εσωτερικό τους) και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ζεστό λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το εσωτερικό από τις ντομάτες που αδειάσαμε, τα τριμμένα καρότα και κολοκύθια. Αφού βγάλουν τα υγρά τους προσθέτουμε το ρύζι κι έπειτα όλα τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, τέλος ρίχνουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε έως ότου στεγνώσουν και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε τις ντομάτες μας, προσθέτουμε στο ταψί και μερικές πατάτες αν θέλουμε και από πάνω περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ένα με δυο ποτήρια νερό. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα.