Το ελληνικό γιαούρτι, η καλύτερη τροφή για την εγκυμοσύνη!
Ακόμα και στο εξωτερικό, οι έγκυες, ειδικά οι επώνυμες κυρίες της showbiz ψάχνουν και βρίσκουν γιαούρτι ελληνικής προέλευσης –με προτίμηση σε γιαούρτια χαμηλών λιπαρών- καθώς οι προσωπικοί τους διατροφολόγοι τις ενθαρρύνουν να το προτιμούν για αυτή την όμορφη περίοδο της ζωής τους.
Για ποιο λόγο όμως είναι τόσο χρήσιμη σε μία έγκυο η συγκεκριμένη τροφή; Σύμφωνα με έρευνες, το χαμηλών λιπαρών ελληνικό γιαούρτι έχει πολλά θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό και στο έμβρυο. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη D, κάτι που επιτρέπει στο έμβρυο να αποκτήσει γερά κόκκαλα. Μία έγκυος χρειάζεται περίπου 1000 mg ασβεστίου την ημέρα και αν δεν το συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας διατροφολόγιο, το μωρό θα το πάρει από τα ίδια σας τα κόκκαλα. Γι' αυτό προσοχή και επιμονή στην καθημερινή κατανάλωση γιαουρτιού, ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις. Μπορείτε να το γαρνίρετε με μέλι, ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα και να δημιουργήσετε ένα πολύ γευστικό σνακ ή επιδόρπιο μετά το κυρίως γεύμα σας.