Ποιες τροφές καταπολεμούν τις ραγάδες;
Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μετά τον τοκετό είναι οι ραγάδες!
Αποτελούν ουσιαστικά μια μορφή ατροφικής ουλής που δημιουργείται ως αποτέλεσμα της έντονης διάτασης του δέρματος, όπως συμβαίνει στην εγκυμοσύνη λόγω αύξησης του μεγέθους της μήτρας. Το 85% των εγκύων θα αναπτύξει ραγάδες, κυρίως στους μαστούς και την κοιλιά, κατά το 3ο τρίμηνο της κυήσεως. Ποιες είναι οι τροφές που βοηθούν στην φυσική αντιμετώπιση τους;
- Συκώτι, κοτόπουλο
- Σολομός, ξιφίας
- Γαρίδες, μύδια, χταπόδι
- Καρότα, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κολοκυθάκια βερίκοκα.
- Όσπρια, ρύζι.
- Ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια.
- Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, φράουλες, πιπεριές, μπρόκολο, σπανάκι.