Ποιες τροφές καταπολεμούν τις ραγάδες;

Ένα από τα συνηθέστερα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μετά τον τοκετό είναι οι ραγάδες!

Ποιες τροφές καταπολεμούν τις ραγάδες;

Αποτελούν ουσιαστικά μια μορφή ατροφικής ουλής που δημιουργείται ως αποτέλεσμα της έντονης διάτασης του δέρματος, όπως συμβαίνει στην εγκυμοσύνη λόγω αύξησης του μεγέθους της μήτρας. Το 85% των εγκύων θα αναπτύξει ραγάδες, κυρίως στους μαστούς και την κοιλιά, κατά το 3ο τρίμηνο της κυήσεως. Ποιες είναι οι τροφές που βοηθούν στην φυσική αντιμετώπιση τους;


- Συκώτι, κοτόπουλο
- Σολομός, ξιφίας
- Γαρίδες, μύδια, χταπόδι
- Καρότα, σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κολοκυθάκια βερίκοκα.
- Όσπρια, ρύζι.
- Ελαιόλαδο, σησαμέλαιο, αμύγδαλα, κάσιους, καρύδια.
- Πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, φράουλες, πιπεριές, μπρόκολο, σπανάκι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved