Γλυκό: Πότε μπορείτε να το φάτε για να «γλιτώσετε» θερμίδες
Ένα πλούσιο σε θερμίδες, άρα παχυντικό επιδόρπιο, μπορεί να μην είναι τόσο επιβαρυντικό για τη σιλουέτα σας, αρκεί να το φάτε με τη σωστή σειρά.
Ερευνητές στις ΗΠΑ τοποθέτησαν ένα υγιεινό και ένα λιγότερο υγιεινό επιδόρπιο (φρέσκα φρούτα, τσιζκέικ) στην αρχή ή στο τέλος της σειράς των φαγητών στο εστιατόριο ενός πανεπιστημίου.
Διαπίστωσαν ότι όταν οι επισκέπτες του εστιατορίου επέλεγαν πρώτο το επιδόρπιο, έκαναν στη συνέχεια πιο υγιεινές επιλογές σε ό,τι αφορούσε το κυρίως πιάτο και τα συνοδευτικά του, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν τελικά λιγότερες θερμίδες από εκείνους που επέλεγαν στην αρχή τα φρέσκα φρούτα.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr