Συνταγή για τέλειο σιροπιαστό σοκολατένιο παντεσπάνι!
Είναι ένα πανεύκολο γλυκάκι, το οποίο τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας ενώ μπορείτε να το συνοδεύσετε είτε με παγωτό της επιλογής σας!
Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γρ. ζάχαρη
- 7 αυγά
- 4-5 κουταλιές κακάο
- 1 δόση σιρόπι (2 κούπες νερό και 1 ζάχαρη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά ολόκληρα με την ζάχαρη και τα αναδεύουμε για 5-10 λεπτά ή έως ότου ασπρίσει και αφρατέψει το μίγμα. Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με το κακάο και το έχουμε κοσκινίσει ώστε να είναι "αεράτο". Παίρνουμε το μίγμα μας και με μια σπάτουλα ανακατεύοντας ελαφρώς, προσθέτουμε σιγά- σιγά το αλεύρι με το κακάο. Έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα του φούρνου.
Βάζουμε το μισό περίπου μίγμα και το απλώνουμε μέχρι να έχει πάχος ένα εκατοστό Με μια λαδόκολλα σκεπάζουμε το μίγμα και το πιέζουμε ελαφρώς να είναι ομοιόμορφη η επιφάνεια και να μην μας καεί στο ψήσιμο Επαναλαμβάνουμε το ίδιο σε δεύτερη λαμαρίνα. Εάν θέλουμε μπορούμε να το ψήσουμε σταδιακά και σε φόρμα στρογγυλή με τσέρκι. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10-12 στους 170-180 βαθμούς και όταν κρυώσει το σιροπιάζουμε!