Απόλυτα εξαντλημένη αλλά τόσο ευτυχισμένη
Μια μαμά σχολιάζει τη φωτογραφία με το μωρό της που δημοσίευσε 4 ώρες μετά τη γέννα.
H Laura Sharrad έγινε μαμά πριν από λίγο καιρό και θέλησε να μοιραστεί μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όχι μόνο φωτογραφίες με την νεογέννητη κόρη της αλλά και ορισμένες σκέψεις της.
Έγραψε χαρακτηριστικά σε μια ανάρτησή της:
«Φαίνομαι απολύτως εξαντλημένη σε αυτή τη φωτογραφία και σκεφτόμουν συνέχεια "μην τη μοιράζεσαι, φαίνεσαι τόσο κουρασμένη και σίγουρα δεν είναι το τέλειο ποστ για instagram…".
Όμως, ήταν μόλις 4 ώρες μετά τη γέννησή σου, οπότε σκέφτηκα ότι ήταν σωστό να τη μοιραστώ σήμερα που είσαι 4 εβδομάδων.
Αυτές ήταν οι πιο απίστευτες 4 εβδομάδες της ζωής μου.
Florence μου, είσαι πραγματικά απίστευτη».
Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας μετά τη γέννα
Είναι σημαντικό μετά τον τοκετό να φροντίζετε τον εαυτό σας προκειμένου να είστε καλά σωματικά και συναισθηματικά. Πώς μπορείτε να το πετύχετε αυτό; Ο Δρ Παναγιώτης Ψαθάς Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, συμβουλεύει τα εξής:
- Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο όποτε είναι δυνατόν. Τα νεογέννητα συνήθως έχουν ακανόνιστα μοτίβα ύπνου, οπότε κοιμηθείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας όταν το μωρό σας κοιμάται για να αναπληρώνετε τον ύπνο που χάσατε.
- Διατηρήστε μια ισορροπημένη διατροφή με έμφαση σε θρεπτικά, φυσικά τρόφιμα. Συμπεριλάβετε πολλά φρούτα, λαχανικά, καλής ποιότητας, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής άλεσης.
- Ξεκινήστε άσκηση. Δραστηριότητες όπως το περπάτημα μπορεί να είναι μια καλή αρχή. Σταδιακά προχωρήστε σε πιο συστηματική καθώς το σώμα σας αναρρώνει και τα επίπεδα της ενέργειάς σας αυξάνονται.
- Μην χάνετε το κουράγιο σας αν έχετε αρνητικά συναισθήματα και συναισθηματική αστάθεια τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση. Τα γνωστά «baby blues» είναι μια κατάσταση που βιώνουν πολλές φορές οι μαμάδες κατά τη λοχεία.
- Αφιερώστε χρόνο ποιότητας με το νεογέννητο σας για να αναπτύξετε συναισθηματική επαφή.
- Διατηρήστε ανοιχτή επικοινωνία με τον σύντροφό σας σχετικά με τα συναισθήματά σας, τις ανάγκες σας και τις προσαρμογές στη νέα σας ζωή ως γονείς.
- Ελέγξτε την υγεία και την πορεία της ανάρρωσή σας και μιλήστε με τον γιατρό σας για την παρακολούθηση της φυσικής ανάκαμψής σας και για οποιαδήποτε σχετική ανησυχία σας