Αφιερωμένο στο παιδί μου που λάτρεψα από την πρώτη στιγμή

H Alex, μητέρα τριών παιδιών, με αφορμή τα γενέθλια του πρωτότοκου παιδιού της, γράφει για το πώς ο ερχομός του άλλαξε τον κόσμο της.

Μία Μαμά
Αφιερωμένο στο παιδί μου που λάτρεψα από την πρώτη στιγμή
Instagram / alexnicolemorse

Ο πρωτότοκός μου γιος είναι τριών ετών. 😭 Αυτό το αγόρι με τρελαίνει. Αλλά παράλληλα είναι το πιο αστείο, το πιο γλυκό και στοργικό αγοράκι. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ήδη τριών, αλλά επίσης δεν μπορώ να θυμηθώ τη ζωή μου πριν από αυτόν 💛

Αυτό το αγόρι άλλαξε όλο τον κόσμο μου.

Σ 'αγαπώ. Εύχομαι ο Θεός να σε καθοδηγεί όλες τις μέρες της ζωής σου.

mama-gia-prototoko-gio-tis.jpg

Instagram / alexnicolemorse

Μήπως έχετε αδυναμία κι εσείς στο πρωτότοκο παιδί σας;

Πολλοί γονείς νιώθουν μια ιδιαίτερη σύνδεση με το πρώτο τους παιδί, καθώς ήταν το πρώτο που βίωσαν την χαρά της μητρότητας και της πατρότητας.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που συμβαίνει αυτό: ίσως ήταν το παιδί που περίμεναν περισσότερο καιρό ή ίσως ήταν το παιδί που τους βοήθησε να μάθουν πώς να είναι γονείς.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η αδυναμία προς το πρωτότοκο παιδί είναι φυσιολογική και δεν υπάρχει λόγος να νιώθετε ενοχές γι' αυτό. Τα προβλήματα ξεκινούν όταν αρχίζετε και το κάνετε εμφανές και στο ίδιο το παιδί αλλά και στα άλλα παιδιά σας που αισθάνονται "παραμελημένα".

Είναι κακό να έχουν οι γονείς μεγαλύτερη αδυναμία σε ένα από τα παιδιά τους;

Σε μια μελέτη, έως και το 74% των μητέρων και το 70% των πατέρων στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αποδειχθεί ότι επιδεικνύουν προνομιακή μεταχείριση σε ένα παιδί τους έναντι των άλλων.

Σε άλλη έρευνα, όταν ερωτήθηκαν οι γονείς, μόλις το 10% παραδέχτηκε ότι είχε ένα αγαπημένο παιδί, υποδηλώνοντας ότι για τις περισσότερες μητέρες και μπαμπάδες, η εκδήλωση αδυναμίας σε ένα παιδί παραμένει ένα καλά κρυμμένο οικογενειακό μυστικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved