Μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε με τα παιδιά σας τις απλές, καθημερινές, στιγμές

Η Perla Farias, μητέρα τεσσάρων παιδιών, υπενθυμίζει αυτό που γνωρίζουν όλες οι μαμάδες αλλά συχνά λόγω της καθημερινότητας, το ξεχνούν. 

Μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε με τα παιδιά σας τις απλές, καθημερινές, στιγμές
Instagram / xicana_mama

Oι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τέτοιοι που σας παρασύρουν να λειτουργείτε κυρίως βάσει προγράμματος, ειδικά αν θέλετε να τα προλάβετε όλα.

Υποχρεώσεις, δουλειές, δραστηριότητες, εκτελούνται κοιτάζοντας το ρολόι στο χέρι γιατί μόνο έτσι δεν θα μείνει κάτι πίσω.

Σκεφτείτε μονάχα αυτό: πόσες φορές απαντάτε σε κάτι που σας ρωτάει το παιδί σας αφηρημένα, καθώς το μυαλό σας «τρέχει» αλλού; Πόσο συχνά, χαμογελάτε μηχανικά υποθέτοντας, από τις εκφράσεις του προσώπου του παιδιού σας, ότι σας λέει κάτι αστείο, γιατί εκείνη τη στιγμή, προσπαθείτε να θυμηθείτε που βάλατε π.χ. τα κλειδιά;

Με αυτά και με αυτά, συνειδητοποιείτε ότι είναι λίγες οι φορές που χαλαρώνετε με το παιδί σας. Είναι λιγοστές οι φορές που ξαπλώσετε μαζί του στον καναπέ, που το αγκαλιάζετε - όχι για καληνύχτα - που το γαργαλάτε, που κάνετε πράγματα μαζί out of the box.

stigmes-me-ta-paidia1.jpg

Instagram / xicana_mama

Δεθείτε με τα παιδιά σας

H Perla Farias, μητέρα τεσσάρων παιδιών ( δύο σετ διδύμων) σε ποστ στον λογαριασμό της στο Instagram υπενθυμίζει σε όλες τις μαμάδες αυτό ακριβώς: δεθείτε με τα παιδιά σας, περνώντας χρόνο μαζί τους χωρίς πρόγραμμα.

«Λατρεύω αυτές τις απλές καθημερινές στιγμές.

Συχνά είμαι κουρασμένη αλλά η αποτύπωση αυτών των χαρούμενων θραυσμάτων ευτχίας στην εποχή μας μου θυμίζει να μην αγχώνομαι για τα μικρά πράγματα.

Αντιμετωπίστε τα προβλήματα, προγραμματίστε τις μέρες σας, να είστε προνοητικές αλλά μην αφήσετε τις προκλήσεις να σας απογοητεύσουν και να σας κάνουν να χάσετε αυτές τις γλυκές στιγμές.

Τι μόνο που θέλουν τα παιδιά σας είναι περάσουν χρόνο μαζί σας.

Μερικές φορές δεν ενδιαφέρονται να κάνουν μια προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Θέλουν απλώς να δεθούν μαζί σας ❤

Ελεύθερη απόδοση xicana_mama @ Instagram

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved