Μπαμπά, σ' ευχαριστώ που μου έδειξες τι να ψάχνω σε έναν άντρα

Μία Μαμά
Bigstock

«Όταν κοιτάζω τον σύζυγό μου, βλέπω έναν αφοσιωμένο πατέρα και σύζυγο. Ενός άνδρα που θα έκανε τα πάντα για την οικογένειά του», εξομολογείται η Mariah Maddox, αρθογράφος και μαμά της ενός δίχρονου αγοριού.

Στον μπαμπά μου,

Από τα βάθη της καρδιάς μου, σε ευχαριστώ. Γιατί μου έδειξες την ουσία ενός πραγματικού άνδρα . Ήσουν η επιτομή του αφοσιωμένου πατέρα και συζύγου για πολλά χρόνια και συνεχίζεις να το κάνεις. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έχεις θυσιάσει τόσα πολλά για την ευημερία της οικογένειάς σου.

Το να μεγαλώνεις παιδιά είναι μια δύσκολη δουλειά, αλλά εσύ και η μαμά αναλάβατε το καθήκον να μεγαλώσετε εννέα! Αν και μπορεί να νομίζετε ότι μεγάλο μέρος της σκληρής σας δουλειάς έχει περάσει απαρατήρητο, όλα όσα κάνατε για εμάς είναι εμφανή στις όμορφες ζωές που έχουμε την ευλογία να ζούμε - ζωές που χτίστηκαν πάνω στις δικές σας ανιδιοτελείς θυσίες .

Μπορεί εμείς οι δύο να μην ήμασταν πάντα οι πιο στενοί φίλοι όταν μεγαλώναμε, αλλά υπάρχουν ορισμένες στιγμές που κρατάω ακόμα και σήμερα στην καρδιά μου, όπως το πώς με πήγαινες να πάρω ένα παγωτό κάθε μέρα αφού με έπαιρνες από το σχολείο, παρόλο που έπρεπε να είσαι στη δουλειά αμέσως μετά.

Όταν κοιτάζω τον σύζυγό μου, παρατηρώ τις ομοιότητες σας. Βλέπω έναν αφοσιωμένο πατέρα και σύζυγο.

Σίγουρα, η μαμά ήταν σε απόσταση αναπνοής το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας, καθώς φρόντιζε το νοικοκυριό, ενώ εσύ δούλευες πολλές ώρες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο και οι δύο υποστηρίζατε ο ένας τον άλλον έχτισε στο μυαλό μου την ιδέα τι σημαίνει αγαπημένος και υγιής γάμος - ειδικά μετά τα παιδιά. Εξαιτίας αυτού και εξαιτίας της σταθερής παρουσίας σας στη ζωή μου, μου δείξατε εν αγνοία σας τι να αναζητώ σε έναν άνδρα. Και ως αποτέλεσμα της συνεχούς αγάπης σας, πιστεύω ότι είμαι ευλογημένη που έχω έναν τέλειο σύζυγο και τον καλύτερο πατέρα για το παιδί μου.

Ως ενήλικη γυναίκα με τη δική της οικογένεια τώρα, είχαμε την ευκαιρία να βιώσουμε μια νέα δυναμική στη σχέση μας, καθώς με είδατε να γίνομαι σύζυγος και μητέρα. Έχετε επίσης «αγκαλιάσει» τον άντρα μου, αγαπώντας τον σαν παιδί σας, ειδικά από τότε που πέθανε ο πατέρας του. Είμαι ευγνώμων που και εκείνος, επίσης, σε έχει ως πατρική φιγούρα στη ζωή του.

Περισσότερο από ποτέ τώρα, είμαι ευγνώμων που έπαιξες ουσιαστικό ρόλο στην ανατροφή μου, διδάσκοντάς με και προστατεύοντάς με με τον καλύτερο τρόπο που ήξερες. Και εξαιτίας αυτού, ανυπομονώ για τον δεσμό που θα δημιουργήσει ο σύζυγός μου με τον γιο μας και για τον τρόπο που θα εξελιχθεί η σχέση τους με την πάροδο των χρόνων.

Επειδή είδα τι σημαίνει ακλόνητη αγάπη ανάμεσα σε εσάς και τη μαμά, μπόρεσα να την μοιάσω και στη δική μου σχέση.

Έτσι, μπαμπά μου, θέλω να σου πω πως είμαι τυχερή που σε έχω. Είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη για όλα όσα μου έμαθες και για το γεγονός ότι μου έδειξες τι να αναζητώ σε έναν άνδρα. Έναν άντρα ανιδιοτελή, υπομονετικό, αφοσιωμένο, με κατανόηση και αγάπη.

Και τώρα, ως αποτέλεσμα, χτίζω μια όμορφη ζωή με τον σύζυγό μου και τον γιο μας. Ο άντρας μου τώρα διδάσκει στον γιο μας να είναι ένας ευγενικός και αξιοσέβαστος νέος άνδρας. Γιατί μια μέρα, αν το επιλέξει, θα αποκτήσει τη δική του οικογένεια και θέλω αυτή η αγάπη που έχει περάσει από γενιά σε γενιά , να παραμείνει για πάντα.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved