Τι θα προσπαθήσω να κάνω διαφορετικά όταν αποκτήσω δεύτερο παιδί

Πράγματα που επέτρεψα να γίνουν όταν απέκτησα το πρώτο μου παιδί αλλά δεν σκοπεύω να επαναλάβω στο δεύτερο.

 

Μία Μαμά
Τι θα προσπαθήσω να κάνω διαφορετικά όταν αποκτήσω δεύτερο παιδί
Bigstock

Πολλές μητέρες όταν αποκτούν δεύτερο παιδί είναι πιο χαλαρές έχοντας την εμπειρία του πρώτου. Δεν βαδίζουν στο άγνωστο, παρότι γνωρίζουν ότι κάθε παιδί είναι διαφορετικό (όπως και κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική).

Ωστόσο, πλέον ξέρουν τι μπορούν να αποφύγουν και τι όχι, προκειμένου η ζωή τους να είναι, αν μη τι άλλο, λίγο ευκολότερη ειδικά με τα δύο παιδιά και το ένα μάλιστα νεογέννητο.

«Αυτή τη φορά όλα ήταν διαφορετικά» - Μία μαμά μιλάει για την εμπειρία της δεύτερης καισαρικής

mam-gios.jpg

Πράγματα που δεν θα κάνω στο δεύτερο παιδί

Μια μαμά γράφει στο tired.moms.club ποια πράγματα δεν προτίθεται να επαναλάβει στο δεύτερο παιδί.

Συνεχείς επισκέψεις

Αν και μου άρεσε ο ενθουσιασμός όλων για το μωρό μου, ήταν εξαιρετικά κουραστικό να έχω συνεχώς επισκέψεις στο σπίτι. Ήμουν νέα μαμά που προσπαθούσα να ανακάμψω και να προσαρμοστώ στον νέο μου ρόλο. Πλέον, είμαι αποφασισμένη να δώσω χρόνο στον εαυτό μου στο δεύτερο μωρό, πριν επιτρέψω επισκέπτες στο σπίτι.

Μόλις γέννησα και ναι, δεν θέλω καμιά επίσκεψη

Πίεση για να θηλάσω

Η πίεση που ένιωθα τόσο από τους γύρω μου όσο και από τον εαυτό μου για να θηλάσω, ήταν αφόρητη. Ναι, είναι σημαντικός ο μητρικός θηλασμός, ναι, πρέπει να προσπαθεί κάθε μαμά να θηλάσει το μωρό της, αρκεί να μπορεί και να νιώθει καλά με τον εαυτό της. Στο επόμενο μωρό λοιπόν, θα είμαι λίγο πιο χαλαρή.

Είμαι τόσο τυχερή που μπόρεσα να θηλάσω τα παιδιά μου

Πίεση για να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης

Εύχομαι πραγματικά να μην περνούσα τόσο πολύ χρόνο με το πώς ήταν το σώμα μου μετά τη γέννα και να προτιμούσα να το αποδεχτώ. Να εστιάσω στο πόσο δυνατές είναι οι γυναίκες που γεννάνε. Ναι, το ξέρω πώς είναι ευκολότερο να το λες παρά να το κάνεις αλλά αξίζει να προσπαθήσεις.

mama-thimomeni-leei-s'-agapo.jpg

Σύγκριση με άλλες μαμάδες

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιδρούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στην ψυχολογία των γυναικών και φυσικά των μαμάδων. Ένιωθα τόσο μεγάλη ενοχή ως μαμά που δεν έκανα ορισμένα πράγματα ή πίστευα ότι έκανα κάτι λάθος απλά συγκρίνοντας τον εαυτό μου με άλλες μαμάδες. Πλέον, θα προσπαθήσω να μην το κάνω.

«Βλέπεις και εσύ τις άλλες μαμάδες και αναρωτιέσαι πώς τα καταφέρνουν όλα;»

Ενθουσιασμός για το επόμενο στάδιο

Στο πρώτο μου παιδί, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη με όσα έκανε και ανυπομονούσα για τα επόμενα. Ποιο ήταν το λάθος μου; Ο,τι δεν ζούσα τη στιγμή με το μωρό μου που σύντομα έγινε νήπιο. Στο επόμενο μωρό θα φροντίσω λοιπόν να είμαι περισσότερο παρούσα παρά να ανυπομονώ για το επόμενο αναπτυξιακό στάδιο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved