Τι θα ήθελα να γνώριζα ως νέα εργαζόμενη μαμά

Είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις  ένα διάλειμμα.

Τι θα ήθελα να γνώριζα ως νέα εργαζόμενη μαμά
Bigstock

Ήταν πάντα ξεκάθαρο για μένα τι ήθελα από τη ζωή μου: να είμαι επιτυχημένη στη δουλειά μου, καλή σύζυγος και μαμά.

Μεγάλωσα βλέποντας τη μητέρα μου να εργάζεται ισορροπώντας με επιτυχία τη δουλειά, το σπίτι και την οικογένεια σαν να ήταν δεύτερη φύση της. Μετά ήρθε η σειρά μου. Πήρα άδεια μητρότητας. Τα είχα σχεδιάσει όλα. Είχα ένα σχέδιο για τη δουλειά , ένα για τη γέννηση και ένα για την επιστροφή μου στη δουλειά σε οκτώ εβδομάδες.

«Αγαπημένε μου σύζυγε, χρειάζομαι λίγη περισσότερη βοήθεια»

Όπως καταλάβατε, θέλω να έχω τα πάντα υπό έλεγχο. Τα είχα σχεδιάσει όλα. Ωστόσο, αυτό για το οποίο δεν είχα τελικά προετοιμαστεί όπως πίστευα ήταν για την επιστροφή στη δουλειά. Κανείς, και εννοώ κανείς, δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για εκείνη την ημέρα και όλες τις μέρες που ακολουθούν. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα ήθελα να είχα γνωρίσει ως νέα μαμά πριν επιστρέψω στον εργασιακό χώρο.

Η ενοχή είναι ο κλέφτης της ευτυχίας

Όταν ήρθε η μέρα να επιστρέψω στη δουλειά, οι ενοχές με κατέκλυσαν. Έκλαιγα για εβδομάδες καθώς έφευγα από το σπίτι της μαμάς μου που άφηνα τον γιο μου.

Είναι αυτός ο φαύλος κύκλος στον οποίο παγιδευόμαστε ως μαμάδες. Είμαι τυχερή που έχω ανθρώπους που με βοήθησαν να καταλάβω ότι όλα αυτά τα συναισθήματα ήταν φυσιολογικά. Ταυτόχρονα, υπήρξαν γυναίκες που με βοήθησαν να καταλάβω ότι αυτή η ενοχή μου έκλεβε την ευτυχία και την ενέργειά μου. Θυμάμαι που μου είπαν: «Ποτέ δεν γίνεται πιο εύκολο, αλλά θα γίνει καλύτερο». Δεν υπάρχει πιο αληθινή συμβουλή.

Τρία χρόνια πέρασαν. Έχω μια καριέρα που αγαπώ και ένα ασφαλές μέρος για να αφήνω τον γιο μου κάθε μέρα. Είναι εντάξει να θέλεις να επιστρέψεις στη δουλειά και είναι επίσης εντάξει να θέλεις να μείνεις σπίτι. Και είναι εντάξει να νιώθεις όλα αυτά τα συναισθήματα ταυτόχρονα.

Σταμάτησα να ποστάρω τη ζωή μου στα social media και είμαι πολύ πιο ευτυχισμένη μαμά

Το Instagram τροφοδοτεί την ενοχή

Το Instagram τείνει να τροφοδοτεί το ταξίδι της ενοχής.Όλοι το έχουμε νιώσει. Χαζεύουμε στο Instagram και βλέπουμε υπέροχες φωτογραφίες και αναρωτιόμαστε – πώς υπάρχει χρόνος για όλο αυτό; Θα ομολογήσω ότι έπεσα στην παγίδα σύγκρισης του Instagram και απέτυχα.

Βλέπετε, ως εργαζόμενη μαμά, μετράμε πάντα τα λεπτά και τον χρόνο που περνάμε με τα παιδιά μας. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι κάθε λεπτό είναι πολύτιμο.

Είναι εντάξει να μην είσαι η μαμά του Instagram. Δεν χρειάζεται να φτιάξετε αισθητηριακά παιχνίδια. Το παιδί σας θα είναι καλά και χωρίς αυτά. Να ξοδεύετε τον χρόνο σας εκεί που για σας έχει αξία και μην αφήνετε τίποτα και κανέναν να σας επηρεάσει.

Ρουτίνα . . . Τι είναι αυτό;

Μακάρι να ήξερα από την αρχή ότι το να μην έχω ρουτίνα δεν είναι και η συντέλεια του κόσμου. Ο σύζυγός μου είναι προπονητής ποδοσφαίρου και μπέιζμπολ γυμνασίου. Αυτό σημαίνει ότι είναι απασχολημένος όλο το εικοσιτετράωρο, όλο το χρόνο. Εγώ από την πλευρά μου ως μηχανικός έχω πλήρη απασχόληση χωρίς τον χρόνο που αφιερώνω για εθελοντικές δράσεις. Η ζωή μας είναι γεμάτη εκτός από ρουτίνα.

Όταν επέστρεψα στη δουλειά, ήμουν ανένδοτη ότι θα τηρούσα το πρόγραμμα της άδειας μητρότητας. Δεν λειτούργησε. Επέστρεψα ξανά στη δουλειά και στον εθελοντισμό 100%. Η τήρηση της αυστηρής ώρας ύπνου δεν ήταν ρεαλιστική για την οικογένειά μας. Το ανθρωπάκι μας ωστόσο, είναι ένα υγιές και ακμάζον τρίχρονο. Είναι εντάξει να μην έχεις μια τέλεια ενορχηστρωμένη ρουτίνα, μαμά.

«Δεν είναι εγωιστικό να κάνεις ένα διάλειμμα, μαμά»

Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα

Σκέφτηκα ότι επειδή είμαι εργαζόμενη μαμά δεν είχα το «δικαίωμα» να πω ή να νιώσω κουρασμένη. Δεν περνάω κάθε στιγμή που ξυπνάω με το παιδί μου. Γιατί να χρειαστώ ένα διάλειμμα; Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Όμως όλες οι μαμάδες, κουραζόμαστε. Δεν είμαστε υπεράνθρωποι σε αντίθεση με το τι πιστεύει ο κόσμος.

Είναι 100% εντάξει να δουλεύεις και να παίρνεις χρόνο για τον εαυτό σου . Αν δεν το κάνουμε εμείς πώς θα είμαστε σε θέση να φροντίσουμε τις οικογένειές μας; Η ψυχική μας υγεία είναι σημαντική και πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτή για να είμαστε παρούσες για τα παιδιά μας. Αν λοιπόν το χαρούμενο μέρος σου είναι η καρέκλα του κομμωτηρίου, φτιάξε τα μαλλιά σου, μαμά!

Μην είστε αυστηρές με τον εαυτό σας. Επαναφορτίστε τις μπαταρίες σας όταν αδειάσουν. Μακάρι να το ήξερα αυτό από την αρχή.

Είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα.

ελεύθερη απόδοση από elpasomom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved