Το πραγματικό κόστος της ανατροφής ενός παιδιού

Η ανατροφή ενός παιδιού κοστίζει. Όμως το κόστος όπως γράφει η Jasmine δεν είναι μόνο αμιγώς οικονομικό.

Μία Μαμά
Το πραγματικό κόστος της ανατροφής ενός παιδιού

Το πραγματικό κόστος της φροντίδας ενός παιδιού δεν αφορά το σύνολο των χρημάτων που θα χρειαστείτε.

Είναι οι επιπλέον ώρες ύπνου που χάνετε εσείς και το παιδί σας επειδή πρέπει να σηκωθείτε νωρίς για να ετοιμαστείτε και να αφήσετε πριν τρέξετε στη δουλειά.

«Αυτό είναι η μητρότητα. Ευλογία, γνώση, φροντίδα, ανησυχία, ταπεινότητα»

Είναι οι καθυστερήσεις στη δουλειά επειδή πάτε αργοπορημένη ή γιατί πρέπει να δουλέψετε υπερωρία.

Είναι η βιασύνη να προλάβετε τα παιδιά έστω και 5 λεπτά νωρίτερα από το σχολείο ώστε να μην είναι πάντα τα τελευταία που φεύγουν.

Είναι οι μέρες που λείπουν λόγω κρυολογήματος και γρίπης αλλά συνεχίζετε να πληρώνετε για τις μέρες που δεν τα πηγαίνετε και πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις άδειες που με κόπο κερδίσατε για να τα κρατήσετε στο σπίτι.

Είναι η απογοήτευση των συναδέλφων σας, του διευθυντή σας και, στη δική μου περίπτωση - των ασθενών μου, ξανά, επειδή το παιδί σας ξύπνησε με πυρετό και δεν μπορούσε να πάει στο σχολείο.

Είναι οι ώρες του σχολείου που απλώς δεν αρκούν, κι έτσι χρειάζεται να βρείτε φύλαξη και για μετά το σχολείο.

Είναι το να περνάτε τις διακοπές προσέχοντας τα παιδιά επειδή ο παιδικός σταθμός ή το σχολείο είναι κλειστά ενώ εσείς δεν μπορούσατε να πάρετε άδεια από τη δουλειά.

Μπορεί να σημαίνει ότι εγκαταλείπετε μια δουλειά, μια καριέρα που αγαπήσατε, για να μείνετε στο σπίτι και να φροντίσετε τα παιδιά σας.

Είναι οι γονείς που δουλεύουν σε αντίθετα ωράρια, περνώντας σαν «πλοία τη νύχτα», ώστε το παιδί τους να έχει τουλάχιστον έναν φροντιστή, ακόμα κι αν οι γονείς δεν έχουν καθόλου χρόνο μαζί.

Και όλα αυτά οδηγούν στην ένταση στους γάμους, στο ποιος θα είναι αυτός που θα πάρει άδεια ή ποιος θα αναλάβει την παραλαβή/παράδοση του παιδιού.

Είναι οι τύψεις για το ότι δεν βλέπετε αρκετά το παιδί σας, αλλά χρειάζεστε χρόνο για τον εαυτό σας ή χρόνο για δουλειά ώστε να του παρέχετε φαγητό και στέγη.

Μία μαμά εξομολογείται: «Ίσως είμαι πολύ σκληρή με τον εαυτό μου τελικά»

Όλα αυτά είναι τα κρυφά κόστη της φροντίδας ενός παιδιού πέρα από το αμιγώς χρηματικό ποσό που φαντάζει υπέρογκο...

Ποτέ δεν τα συνειδητοποίησα όλα αυτά μέχρι που απέκτησα παιδί. Ήταν δύο εξαντλητικοί μήνες γεμάτοι αρρώστιες, νιώθοντας το αόρατο βάρος αυτών των εξόδων για την οικογένειά μου και των γύρω μου.

Αγαπώ το παιδί μου με όλη μου την καρδιά. Και ποτέ δεν ένιωσα τόση ενσυναίσθηση για τις φίλες μου μαμάδες πριν από μένα.

Αλλά αντί να τις επαινούμε ως υπερήρωες που τα καταφέρνουν όλα, μπορούμε να δούμε τι έχουν πληρώσει πέρα από τα χρηματικά ποσά και να κατανοήσουμε γιατί ζητούν περισσότερη στήριξη;

Είναι τόσο απλό, η φροντίζει ενός παιδιού κοστίζει πολύ. Κι όχι μόνο σε χρήματα.

ελεύθερη απόδοση από Insragram@pearlsofjasmine

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved