Συνταγή για το πιο νόστιμο κοτόπουλο σχάρας!
Το ψητό της σχάρας είναι το ιδανικότερο οικογενειακό γεύμα για το Σαββατοκύριακο που βρισκόμαστε όλοι μαζί στο σπίτι!
Τα παιδιά λατρεύουν τη διαδικασία του ψησίματος και σίγουρα λαχταρούν με όρεξη το φαγητό! Φτιάξτε τους λοιπόν το πιο νόστιμο κοτόπουλο!
ΥΛΙΚΑ
- κοτόπουλο παϊδάκια
- 1/2 φλ. τσαγιού χυμό φρέσκου λεμονιού
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- 1 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε ένα βαζάκι. Τα χτυπάμε για λίγο να γίνουν σαν κρέμα. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλη σακούλα τροφίμων ή σε πλακέ μπολ. Περιχύνουμε τη μαρινάτα. Δένουμε τη σακούλα ή κουνάμε καλά ώστε να πάει παντού η μαρινάτα. Αφήνουμε να μαριναριστεί το λιγότερο για 12 ώρες και το περισσότερο για 48 ώρες (πάντα στο ψυγείο). Όσο πιο πολύ μείνει η μαρινάτα τόσο πιο ωραίο θα γίνει. Αναποδογυρίζουμε τη σακούλα με τη μαρινάτα αρκετές φορές. Την επόμενη μέρα αφήνουμε το κοτόπουλο εκτός ψυγείου για 30΄ πριν το ψήσουμε. Αφαιρούμε τη μαρινάτα και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Αφού γίνουν τα κάρβουνα, τοποθετούμε το κοτόπουλο με την πέτσα στη σχάρα και ψήνουμε για 15΄. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για επιπλέον 15΄.
Πηγή: argiro