Απλές καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην οικογενειακή ευτυχία

Πώς μπορείτε να έχετε μια ευτυχισμένη οικογένεια.

Απλές καθημερινές συνήθειες που συμβάλλουν στην οικογενειακή ευτυχία

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ευτυχισμένες οικογένειες είναι συναισθηματικά ισορροπημένα και είναι πιθανότερο να έχουν αργότερα μια ευτυχισμένη ζωή, σύμφωνα με μελέτες.

Το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ των μελών της οικογένειας, βοηθά το παιδί να νιώθει ασφάλεια που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες.

Συνήθειες που κάνουν τις οικογένειες ευτυχισμένες

Εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής

Δεν είναι εύκολο να εξισορροπήσετε την επαγγελματική και την οικογενειακή ζωή αλλά ο τρόπος που διαχειρίζεστε την καθημερινότητά σας, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Έχοντας μια ισορροπία μεταξύ δουλειάς και σπιτιού, καταφέρνετε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας, καθώς δεν ανησυχείτε για την παραμέληση των ευθυνών σου σε οποιονδήποτε τομέα και παράλληλα κάνετε την οικογένειά σας ευτυχισμένη καθώς αντιλαμβάνεται το ρόλο που έχει στη ζωή σας.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Οι γονείς περνούν συχνά όλο το χρόνο τους φροντίζοντας όλους τους άλλους στην οικογένεια και ξεχνούν τον εαυτό τους. Εάν δεν φροντίζετε τον εαυτό σας, μπορεί να καταλήξετε να αισθάνεστε άσχημα και αυτό να έχει αντίκτυπο στα παιδιά σας. Δεν είναι εγωιστικό να περιποιείστε τον εαυτό σας μερικές φορές! Ακόμα και ένα 10λεπτο την ημέρα μπορεί να είναι αρκετό, αρκεί να είναι αφιερωμένο στην κάλυψη των αναγκων σας.

Πειθαρχία

Αντί να θεωρείτε την πειθαρχία ως τιμωρία, θα πρέπει να τη χρησιμοποιείτε ως τρόπο διδασκαλίας στα παιδιά σας πώς να ικανοποιούν τις ανάγκες τους χωρίς να πληγώνουν ή να προσβάλλουν κάποιον άλλον.

Όρια

Συχνά χρησιμοποιούμε όρια για την προστασία των παιδιών. Όμως, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να εξηγήσετε γιατί υπάρχουν τα όρια, αντί να «δίνετε» εντολές. Τα παιδιά μπορεί να είναι απρόθυμα να ακολουθήσουν τις οδηγίες εάν τους διατάξουν οι γονείς. Ωστόσο, μια εξήγηση για το γιατί οι οδηγίες είναι σημαντικές θα βοηθήσει το παιδί σας να καταλάβει και συνεπώς να συνεργαστεί.

Επικοινωνία

Τα παιδιά δυσκολεύονται συχνά να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με λόγια.Το να γνωρίζουν ότι οι γονείς τους, τούς ακούνε, μπορεί να είναι αρκετό. Μιλήστε για τον εαυτό σας όχι μόνο για τα προβλήματά σας αλλά για την καθημερινή σας ζωή. Εάν αισθάνονται ότι τα εμπιστεύεστε και ότι λαμβάνετε υπ’ όψιν τη γνώμη τους, είναι πιο πιθανό να πιστέψουν στον εαυτό τους.

Χρόνος ποιότητας

Προσπαθήστε να αφιερώνετε χρόνο στα μέλη της οικογένειάς σας. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να συνδεθείτε ακόμα περισσότερο μαζί τους.

Πηγή: familylives.org.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved