Σπιτικό παγωτό βανίλια: Δύο εύκολες συνταγές με γάλα

Φτιάξτε παγωτό βανίλια με απλό ή συμπυκνωμένο γάλα και μερικά ακόμα υλικά. 

Σπιτικό παγωτό βανίλια: Δύο εύκολες συνταγές με γάλα
Bigstock

Το σπιτικό παγωτό είναι πιο υγιεινό και επίσης συμφέρει οικονομικά…Αρκεί να σκεφτείτε πόσα παγωτά τρώνε τα παιδιά – κι όχι μόνο – το καλοκαίρι.

Υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε, επιλέγοντας τη γεύση παγωτού που σας αρέσει.

Μπορούμε να τρώμε παγωτό κάθε μέρα;

Κι επειδή οι εύκολες και νόστιμες συνταγές αρέσουν στην πλειοψηφία, φροντίζουμε να βρίσκουμε τις καλύτερες.

Η viral συνταγή για παγωτό βανίλια με τρία υλικά που κάνει θραύση στο TikTok

Σήμερα, λοιπόν, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες δύο για παγωτό βανίλια με γάλα.

pagoto-vanilia-3-ylika.jpg

Σπιτικό παγωτό βανίλια με απλό γάλα

Υλικά

  • 4 φλιτζάνια (960 mL) γάλα (πλήρες κατά προτίμηση)
  • 1 φλιτζάνι (120 g) ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατέψτε τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Μόλις το μείγμα γίνει λείο, βάλτε το σε ένα ρηχό μπολ που είναι κατάλληλο για κατάψυξη.
  • Εάν έχετε παγωτομηχανή βάλτε το μείγμα για 20 λεπτά μέχρι να πήξει και στη συνέχεια αποθηκεύστε σε μπολ στην κατάψυξη.
  • Ανακατέψτε το παγωτό κάθε 2 με 4 ώρες. Η υφή του παγωτού θα γίνει λεία αν το ανακατεύετε συχνά τοποθετώντας το μπολ ξανά στην κατάψυξη.
  • Αν χρησιμοποιήσατε παγωτομηχανή, ανακατεύετε κάθε 4 ώρες.
  • Το παγωτό πρέπει να μείνει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα. Πλέον είναι έτοιμο για να το απολαύσετε, σκέτο, με σιρόπι σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
Cute Funny Preschool Girl Eating Fruit Ice Cream At Home. Happy Healthy Toddler Child Smiling And Ta

Παγωτό βανίλια με συμπυκνωμένο γάλα

Υλικά

  • 400 mL ζαχαρούχο γάλα (χωρίς λιπαρά ή κανονικό)
  • 2 φλιτζάνια (450 mL) σαντιγί, κρύα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Βάλτε το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο ώστε να κρυώσει όπως και τη σαντιγί. Ξεκινήστε χτυπώντας την σαντιγί με μίξερ μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
  • Χαμηλώστε την ταχύτητα και προσθέστε σιγά σιγά το συμπυκνωμένο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανεβάστε ξανά το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πήξει και να αρχίσουν να σχηματίζονται πάλι σφιχτές κορυφές.
  • Αν σας αρέσει το παγωτό βανίλια με επιπλέον γεύσεις και πρόσθετα, τώρα είναι η ώρα να τα προσθέσετε ( θρυμματισμένα μπισκότα, πουρέ φρούτων, ξηρούς καρπούς, κομμάτια κέικ, σιρόπι).
  • Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπολ και παγώστε το για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Μετά από 6 ώρες, το παγωτό σας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved