Έχετε ώριμες μπανάνες; Φτιάξτε παγωτό με λίγα υλικά

Δύο συνταγές για εύκολο παγωτό μπανάνα.

Έχετε ώριμες μπανάνες; Φτιάξτε παγωτό με λίγα υλικά
Bigstock

Πολλές φορές οι μπανάνες ωριμάζουν πριν προλάβετε να τις καταναλώσετε έγκαιρα. Ο πιο απλός τρόπος να τις αξιοποιήσετε είναι να τςι φτιάξετε pancakes ή …παγωτό.

Γλυκό μπανάνα με 2 υλικά - Φτιάξτε το κι εσείς

Δύο συνταγές για παγωτό μπανάνα

Αν έχετε λοιπόν ώριμες μπανάνες είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε μία από τις δύο συνταγές που σας προτείνουμε για σπιτικό παγωτό.

Και οι δύο είναι εύκολες και απλές με τη μόνη διαφορά ότι στη μία αν έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παγωτομηχανή ενώ στην άλλη όχι.

pagoto-mpanana-(2).jpg

Η συνταγή για παγωτό βανίλια που έγινε ανάρπαστη στο TikTok

Παγωτό μπανάνα (και με παγωτομηχανή)

Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολη είναι αυτή η συνταγή παγωτού και δεν θα σας κουράσει καθόλου. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε μαζί με τις μπανάνες, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και να βάλετε το μείγμα στο ψυγείο.

Υλικά

  • 4 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε κύβους
  • ½ χυμό λεμονιού
  • 400 ml διπλή κρέμα
  • 75 γρ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Ανακατέψτε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή multi.

Βήμα 2ο

Αδειάστε το μείγμα στην παγωτομηχανή και ανακατέψτε ή σ΄ένα μπολ που δεν καταψύχεται και βάλτε το στην κατάψυξη ανακατεύοντας κάθε 2 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 3ο

Το παγωτό σας είναι έτοιμο. Πρέπει να έχει κρεμώδη υφή χωρίς κρυσταλλάκια.

pagoto-vanilia.jpg

Εύκολο παγωτό μπανάνα με 3 υλικά χωρίς παγωτομηχανή

Αυτή η δεύτερη συνταγή που βγήκαμε στο food.com είναι εξίσου εύκολη κι έχει μόλις 3 υλικά.

Υλικά

  • 500 γρ . ώριμες μπανάνες (ξεφλουδισμένες, κομμένες σε λεπτές φέτες και κατεψυγμένες).
  • 1⁄4​​ φλιτζάνι γάλα (ή χυμό πορτοκαλιού)
  • 2 -3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Τοποθετήστε τις κατεψυγμένες μπανάνες και τη ζάχαρη στο multi ή στο μπλέντερ μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2ο

Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας καλά. Το παγωτό σας είναι έτοιμο.

Βήμα 3ο

Μπορείτε επίσης να βάλετε το παγωτό στην κατάψυξη ανακατεύοντας κάθε 2 ώρες μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Καλή σας απόλαυση...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved