7 συμβουλές για να μεγαλώσετε αγαπημένα αδέλφια

Υπάρχει μία ιδιαίτερα βαθιά δύναμη στον αδελφικό δεσμό.

7 συμβουλές για να μεγαλώσετε αγαπημένα αδέλφια
Bigstock

Το να μεγαλώνετε δύο ή περισσότερα παιδιά, αναμφίβολα, δεν είναι κάτι το εύκολο. Η σχέση αυτή μπορεί να χαρακτηρίζεται από αντιπαλότητες και ζήλεια, αλλά κρύβει μέσα της πολλή αγάπη.

Με τη σωστή καθοδήγηση μπορείτε να δημιουργήσετε ένα οικογενειακό περιβάλλον που θα προάγει τη συνεργασία , την αλληλοκατανόηση αλλά και τον αλληλοσεβασμό μεταξύ των παιδιών σας.

1. Ενθαρρύνετε την αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη

Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μοιράζονται τα συναισθήματά τους και να ακούν τις απόψεις των άλλων. Όποτε βρίσκετε την ευκαρία, να συζητάτε μαζί τους σε ένα πλαίσιο όπου κάθε παιδί μπορεί να εκφραστεί χωρίς διακοπές και να ακούγεται από τα υπόλοιπα.

2. Δώστε έμφαση στη συνεργασία αντί του ανταγωνισμού

Αντί να τονίζετε ποιος είναι καλύτερος ή πιο γρήγορος, ενισχύστε τη συνεργασία. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να δουλεύουν μαζί για έναν κοινό στόχο ή να βοηθούν ο ένας τον άλλον σε διάφορες δραστηριότητες .

Viral Tik Tok: Ο χορός αυτής της νύφης με τον μικρό της αδερφό δείχνει την αξία του αδελφικού δεσμού

Αδελφική ζήλια: Τι να κάνετε όταν το παιδί σας ζηλεύει τα δώρα του αδερφού του

3. Αποφύγετε τις συγκρίσεις

Οι συγκρίσεις μπορούν να προκαλέσουν αντιπαλότητες και να δημιουργήσουν συναισθήματα ζήλιας ή αδικίας. Προσπαθήστε να αποφεύγετε να συγκρίνετε τα αδέλφια μεταξύ τους, είτε πρόκειται για σχολικές επιδόσεις είτε για συμπεριφορά. Αντ’ αυτού, αναγνωρίστε και εκτιμήστε τις μοναδικές δεξιότητες και τα ταλέντα κάθε παιδιού.

Αντί, λοιπόν, να λέτε: «Ο αδερφός σου είναι πιο καλός στα μαθηματικά» δοκιμάστε να πείτε «Βλέπω ότι έχεις τη δική σου μοναδική λύση σε αυτό το πρόβλημα μαθηματικών».

4. Καθιερώστε ποιοτικό χρόνο μαζί

Διοργανώστε δραστηριότητες που απολαμβάνουν και τα δύο παιδιά και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή . Αυτός ο κοινός χρόνος βοηθά στην ενίσχυση των σχέσεων και στη δημιουργία θετικών εμπειριών.

5. Διδάξτε πώς να λύνουν τις διαφωνίες τους

Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, αλλά το πώς θα τις διαχειριστούν τα παιδιά σας είναι το κλειδί για μια μακροπρόθεσμη καλή σχέση . Διδάξτε τους πώς να επιλύουν τις διαφωνίες τους με εποικοδομητικό τρόπο. Αυτό περιλαμβάνει την αναγνώριση των συναισθημάτων τους, την αναζήτηση λύσεων που ικανοποιούν και τις δύο πλευρές και την αποδοχή συμβιβασμών.

5 δραστηριότητες για νήπια αδέρφια στο σπίτι

peiragmata-aderfia.jpg

Αδέρφια κλαίνε που λένε «αντίο» στην κούνια τους

6. Ενθαρρύνετε την ανεξαρτησία αλλά και τη σύνδεση

Είναι σημαντικό τα αδέλφια να αναπτύσσουν τη δική τους ταυτότητα και ανεξαρτησία, αλλά και να αισθάνονται δεμένα μεταξύ τους. Δώστε τους την ελευθερία να εξερευνήσουν τα ενδιαφέροντά τους, αλλά ενθαρρύνετε και τις δραστηριότητες που τους φέρνουν κοντά.

7. Γίνετε εσείς το πρότυπο

Τα παιδιά μαθαίνουν παρατηρώντας τους μεγάλους. Γίνετε το παράδειγμα της συμπεριφοράς που θέλετε δείτε στα παιδιά σας. Δείξτε σεβασμό , κατανόηση και ενσυναίσθηση στις δικές σας σχέσεις και συζητήστε ανοιχτά για τη σημασία της συνεργασίας.

Μιλήστε ανοιχτά για τις σχέσεις σας με τα δικά σας αδέλφια ή φίλους, αναδεικνύοντας τα θετικά στοιχεία της αλληλοκατανόησης .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved