10+2 parenting hacks που θα σας λύσουν τα χέρια

Τα καλύτερα parenting hacks για να μειώσετε το άγχος της καθημερινότητας.

Φωτεινή Οικονομοπούλου
10+2 parenting hacks που θα σας λύσουν τα χέρια
Bigstock

Ανάμεσα στην προσπάθεια να κοιμηθείτε καλά, να τρέξετε να προλάβετε τις δραστηριότητες όλων, να πετύχετε τους στόχους στη δουλειά σας αλλά και να βρείτε χρόνο για τη σχέση σας, θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να εξοικονομήσετε λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά parenting hacks, τα οποία βοηθούν στο να μειώσετε το χρόνο των μικρών αυτών tasks που σας τρελαίνουν, όπως το να ξεμείνετε από γάλα το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν φύγετε για τη δουλειά .

Γι΄αυτό συνεχίστε να διαβάζετε:

#1

Ξυπνήστε μία ώρα νωρίτερα από ό,τι συνήθως για να απολαύσετε λίγη ώρα με τον εαυτό σας.

#2

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να ακουμπούν τα χέρια τους στην τάπα βενζίνης κάθε φορά που βγαίνουν από το αυτοκίνητο . Έτσι θα ξεφορτώσετε τα ψώνια του σουπερμάκετ χωρίς να ανησυχείτε μήπως κάποιο τρέξει ή χτυπήσει.

#3

Προσφέρετε πάντα δύο επιλογές στο μικρό σας, κάνοντας το να νιώθει πως έχει το πάνω χέρι και αποφεύγοντας τις διαφωνίες αλλά και τους καυγάδες.

#4

Κρατήστε συγκεκριμένα παιχνίδια σε διαφορετικά καλάθια (παιχνίδια για το καρεκλάκι του φαγητου, παιχνίδια για την παιδική χαρά, παιχνίδια για την κρεβατοκάμαρα), ώστε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βάλετε στην τσάντα και να φύγετε.

parallilo-paixnidi.jpg

#5

Χρησιμοποιήστε μια κρεμαστή θήκη κοσμημάτων ή παπουτσιών για να αποθηκεύετε τα legos. Έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να τα πατήσετε- ναι ξέρουμε πόσο πονάει.

#6

Ετοιμάστε τον καφέ το προηγούμενο βράδυ . Ένα πράγμα λιγότερο για το επόμενο πρωί.

#7

Χρησιμοποιήστε σκουφάκια μπάνιου για να αποφύγετε τη βρωμιά σε μέρη όπως πάνω από τις ρόδες του καροτσιού ή για να τυλίξετε τα παπούτσια όταν τα πακετάρετε στη βαλίτσα.

#8

Κάθε φορά που μαγειρεύετε, φτιάξτε μια επιπλέον μερίδα και καταψύξτε την.

#9

Δημιουργήστε ένα κιτ «έκτακτης ανάγκης» για το αυτοκίνητο για να έχετε μαζί σας πάντα σνακ, κουτί πρώτων βοηθειών και μία επιπλέον αλλαξιά με ρούχα.

moro-troei-(3).jpg

#10

Αγοράζετε πάντα χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες, απορρυπαντικό ρούχων και σαμπουάν. Έτσι δε θα χρειαστεί να τρέχετε στο σουπερμάκετ τελευταία στιγμή.

#11

Στρώστε απορροφητικό υποσέντονο κάτω από το σεντόνι, έτσι ώστε ώστε αν το μικρό σας βρέξει στον ύπνο του το κρεβάτι ή την κούνια του, να μη χρειαστεί να αφαιρέσετε τα πάντα και να τα καθαρίσετε, παρά μόνο ένα σεντόνι.

#12

Φροντίστε να έχετε ένα καλάθι σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Χρησιμοποιήστε το για να πετάτε μέσα αντικείμενα στο τέλος κάθε ημέρας, από παιχνίδια που έχουν περισσέψει μέχρι κουβέρτες .

Με πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved