Γονείς πριν τα 30: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οι νέοι γονείς έχουν χρόνο, ενέργεια και ζωντάντια.

Γονείς πριν τα 30: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Bigstock

Την εμπειρία τόσο της μητρότητας όσο και της πατρότητας, την λαχταρούν πολλοί άνθρωποι από τα νεανικά τους χρόνια. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει «ιδανική» ηλικία για να γίνει κανείς γονιός, μιλώντας πάντα για ενήλικες ηλικίες . Ευτυχώς, στις δυτικές κοινωνίες, υπάρχει η γενικότερη αντίληψη πως πρέπει να επιτευχθεί συναισθηματική και οικονομική σταθερότητα, πρωτού έρθει ένα παιδί.

Γονιός σε νεαρή ηλικία - Πλεονεκτήματα

Είστε μαμά πριν τα 30 σας; Δώστε προσοχή!

1. Δεν υπάρχει κοινωνική πίεση

Εάν είστε νέα μαμά, δε θα χρειαστεί να υπομείνετε την κοινωνική αυτή πίεση που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες στην κοινωνία που ζούμε. Είναι, επιπλέον, γνωστό πως όσο μεγαλώνουμε, τόσο μειώνονται τα επίπεδα γονιμότητας .

2. Έχετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια

Το να μεγαλώνετε ένα παιδί ώντας στα late 20's σας, πιθανώς να σας είναι πιο εύκολο καθώς θα έχετε πολύ περισσότερο χρόνο μαζί, παίζοντας, μιλώντας και γενικότερα θα δείτε το παιδί σας να μεγαλώνει σε όλες τις φάσεις της ζωής του.

3. Το χάσμα των γενεών είναι μικρότερο

Το χάσμα γενεών εμφανίζεται ως πρόβλημα επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιών λόγω διαφορετικού κώδικα επικοινωνίας. Συνεπώς, οι νεότεροι γονείς έχουν μεγαλύτερη επαφή με τις τεχνολογικές εξελίξεις, τα social media αλλά τη γλώσσα των ανηλίκων. Αυτό είναι ένα σημαντικό plus όσον αφορά στην κατανόηση των παιδιών.

1 στους 10 γονείς εύχεται να είχε διαλέξει διαφορετικό όνομα για το παιδί του

den-eimaste-teleioi-goneis.jpg

Back to school:6 αστεία & relatable memes που συνοψίζουν τέλεια τη γλυκόπικρη επιστροφή στη ρουτίνα

Γονιός σε νεαρή ηλικία - Mειονεκτήματα

1. Έλλειψη συναισθηματικής ωριμότητας

Για να μεγαλώσετε ένα παιδί, δεν σημαίνει πως πρέπει να έχετε μόνο το οικονομικό υπόβαθρο για να του παρέχετε τροφή και στέγη. Είναι, επίσης, απαραίτητο να προσφέρετε διαρκή στοργή αλλά και ουσιαστική υποστήριξη .

Επομένως, δύο γονείς πριν τα 30 είναι πιθανό να «αναγκαστούν» να ωριμάσουν γρηγορότερα, προκειμένου να ανταπεξέλθουν επαρκώς στις ευθύνες της καθημερινότητας.

2. Οικονομικές δυσκολίες

Το οικονομικό background που συνεπάγεται με την ανατροφή ενός παιδιού, μπορεί να γίνει ένα concept αρκετά αγχωτικό, δεδομένου πως οι νέοι γονείς δεν έχουν πάντα τα μέσα ή την οικονομική σταθερότητα για να καλύψουν αυτά τα έξοδα.

3. Σημαντική αλλαγή στον τρόπο ζωής

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ο ερχομός ενός παιδιού «μεταμορφώνει» τη ρουτίνα και τις προτεραιότητες. Με άλλα λόγια, η οικογενειακή ζωή σημαίνει μια καθημερινότητα επικεντρωμένη στις ανάγκες των παιδιών.

Ως εκ τούτου, πρέπει να βρεθεί ισσοροπία ανάμεσα στο χρόνο που θα δίνετε σε φίλους, συγγενείς, αυτοφροντίδα αλλά και στο παιδί.

Έρευνα: Οι γονείς αγχώνονται περισσότερο όταν βλέπουν emails από το σχολείο παρά από τη δουλειά

neoi-goneis.jpg

Γιατί οι γονείς αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο τα παιδιά τους;

Το να γίνεις γονιός είναι μια προσωπική απόφαση

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως το να είστε μαμά συνεπάγεται την ανάληψη ευθύνης για μια ανθρώπινη ζωή που απαιτεί μεγάλες θυσίες, ωριμότητα και αφοσίωση . Έτσι, προσπαθήστε να είστε σταθερή στους περισσότερους τομείς της ζωής σας πριν ξεκινήσετε την οικογένειά σας, αλλά προφανώς η επιλογή της σωστής στιγμής είναι μια προσωπική απόφαση.

Με πληροφορίες από: youaremom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved