H «σκανδιναβική μέθοδος ύπνου» μπορεί να βελτιώσει τη σχέση με το σύντροφό σας

«Αυτός είναι ο πιο άνετος τρόπος για να κοιμηθείς. Θα μπορούσε να σώσει γάμους».

 

H «σκανδιναβική μέθοδος ύπνου» μπορεί να βελτιώσει τη σχέση με το σύντροφό σας

Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης είναι «μπροστά» σε πολλά πράγματα: καθολική υγειονομική περίθαλψη, καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα κ.α. Αυτή τη φορά, πρωτοστατησαν καθώς βρήκαν τον τρόπο να κοιμάστε με τον σύζυγο σας χωρίς να τσακώνεστε για την κουβέρτα ή για το πόσο χώρο έχει «πιάσει» ο καθένας.

Η «σκανδιναβική μέθοδος ύπνου» έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή τα ζευγάρια σε όλο τον κόσμο υιοθετούν τη βορειοευρωπαϊκή μέθοδο για να κοιμούνται καλύτερα, χωρίς να κοιμούνται χώρια.

Το ευ ζην της μαμάς: 10 συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Που βασίζεται η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου

Η σκανδιναβική μέθοδος ύπνου βασίζεται στην ιδέα ότι οι άνθρωποι, ακόμη και όταν είναι ζευγάρι, έχουν διαφορετικές ανάγκες ύπνου. Μπορεί να κοιμούνται διαφορετικές ώρες, σε διαφορετικές θέσεις ή να προτιμούν διαφορετικές θερμοκρασίες τη νύχτα.

Γι' αυτό είναι σύνηθες στις σκανδιναβικές χώρες, όπως η Νορβηγία, η Δανία και η Σουηδία, τα ζευγάρια να μοιράζονται ένα κρεβάτι, αλλά να έχουν ξεχωριστά σκεπάσματα. Παραλείπουν τελείως το πάνω σεντόνι και χρησιμοποιούν δύο παπλώματα σε μονό μέγεθος αντί για διπλό.

Αυτό το βίντεο στο TikTok, από την Erica Dowdy (@ericastolmandowdy), εξηγεί πώς υιοθέτησε τη μέθοδο αυτή αφού επισκέφθηκε την Κοπεγχάγη με τον σύζυγό της και διαπίστωσε ότι και οι δύο κοιμόντουσαν απίστευτα καλά όσο βρίσκονταν εκεί.

Κουρασμένη μαμά: Πώς να κοιμηθείτε μέσα σε 10, 60 ή 120 δευτερόλεπτα

«Απόλαυσα τον ύπνο όσο καιρό ήμουν στην Κοπεγχάγη. Κανένας δεν τραβούσε τις κουβέρτες ούτε το σεντόνι. Ήταν ονειρικό. Καταπληκτικό. Αυτός είναι ο πιο άνετος τρόπος να κοιμάσαι. Θα μπορούσε να σώσει γάμους», υπογραμμίζει.

Περιγράφει τη σκανδιναβική μέθοδο ύπνου ως «game changer» και είναι ειλικρινά πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί . Τέρμα πια οι διπλές κουβέρτες. Όσο και να στριφογυρνά στον ύπνο του ο σύντροφός σας, εσάς δεν θα σας ενοχλεί!

Καλός ύπνος σημαίνει καλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια . Αυτό είναι ένα κέρδος για όλους.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved