Αυτό viral TikTok θα σας μάθει τι να ρωτάτε τα παιδιά σας αντί για «Πώς ήταν η μέρα σου;»

Η δρ Siggie (@parenting.with.dr.siggie) σημειώνει πως η ερώτηση αυτή πιέζει ψυχολογικά τα παιδιά και γι' αυτό δεν απαντούν.

Αυτό viral TikTok θα σας μάθει τι να ρωτάτε τα παιδιά σας αντί για «Πώς ήταν η μέρα σου;»
Bigstock

Είναι σχεδόν έμφυτο αντανακλαστικό, έτσι δεν είναι; Να ρωτάτε τα παιδιά σας πώς ήταν η μέρα τους με το που μπαίνουν στο αμάξι ή κατεβαίνουν από το λεωφορείο; Γιατί φυσικά και θέλετε να ξέρετε πώς πήγε η μέρα τους, καθώς το σχολείο είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ημέρας τους στο οποίο δεν «συμμετέχετε» και θέλετε να βεβαιωθείτε πως όλα πήγαν καλά ή να βοηθήσετε να λυθεί ό,τι πήγε στραβά.

Αλλά μία parenting expert, συμβουλεύει τους γονείς να μείνουν μακριά από αυτή την ερώτηση. Η δρ Siggie έχει μοιραστεί στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram πολλά χρήσιμα βίντεο με θέμα το gentle parenting.

Πόσες φορές ακούτε φράσεις όπως «Δεν ξέρω» ή «Δεν θυμάμαι» ή «Καλά» όταν ρωτάτε τα παιδιά σας για τη μέρα τους στο σχολείο ; Σχεδόν πάντα, σωστά; Λοιπόν, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η ίδια η ερώτηση τα πιέζει ψυχολογικά.

«Πρέπει τα παιδιά να αλλάζουν ρούχα μετά το σχολείο;»- Μια μαμά και παιδίατρος απαντά

Αφήστε την δρ Siggie να εξηγήσει το γιατί:

«Φυσικά και θέλετε να ακούσετε ότι το παιδί σας είχε μια υπέροχη μέρα», εξηγεί. «Αλλά το παιδί σας μόλις τελείωσε με μία γεμάτη μέρα και αυτή η ερώτηση είναι πολύ αγχωτική αλλά και πολύ γενική για να μπορέσει να απαντήσει». Αντί, λοιπόν, να κάνετε αυτή τη μεγάλη ερώτηση, η ειδικός προτείνει να κάνετε τις ερωτήσεις σας πιο συγκεκριμένες. «Κατά τη διάρκεια του κολατσιού, δίπλα σε ποιον καθόσουν;» ή «Είπε ο δάσκαλός σου κάτι αστείο σήμερα;»

Υπογραμμίζει πως αυτός ο τρόπος βοηθά το παιδί να αναλύσει την εμπειρία του με έναν πιο λεπτομερή και ισορροπημένο τρόπο και ταυτόχρονα βοηθά εσάς να πάρετε τις απαντήσεις που επιθυμείτε.

Μια δασκάλα αναρωτιέται γιατί το νηπαγωγείο έχει υπερβολικές απαιτήσεις και γίνεται viral

Πάνω απ' όλα θέλετε να ξέρουν ότι νοιάζεστε και θα νοιάζεστε πάντα. Αυτός είναι ένας υπέροχος αλλά και απλός τρόπος για να το πετύχετε.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved