Πώς είναι να είσαι κοριτσομαμά; 4 κοινοί μύθοι που πρέπει να καταρριφθούν 

Bigstock

Οι μύθοι γύρω από αυτήν την εμπειρία συχνά παραπλανούν.

Η μητρότητα είναι μια μοναδική εμπειρία γεμάτη προκλήσεις και χαρές. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν διάφορα «στερεότυπα» που συνοδεύουν το φύλο του παιδιού, ειδικά όταν πρόκειται για την ανατροφή των κοριτσιών. Από τον ισχυρισμό ότι τα κορίτσια είναι πιο ήσυχα μέχρι την ιδέα ότι του να επιλέγεις τα ρούχα τους είναι πάντα διασκεδαστικό, οι μύθοι γύρω από την «κοριτσομαμά» είναι πολλοί.

1. Είναι πιο εύκολο να μεγαλώνεις κορίτσι παρά αγόρι

Αυτό το στερεότυπο βασίζεται συχνά στην πεποίθηση ότι τα κορίτσια είναι πιο υπάκουα, ήρεμα και ευαίσθητα. Ωστόσο, κάθε παιδί, ανεξαρτήτως φύλου, έχει τη δική του προσωπικότητα . Ορισμένα κορίτσια είναι πολύ ανεξάρτητα και γεμάτα ενέργεια, ενώ κάποια αγόρια μπορεί να είναι πιο ήσυχα και ευαίσθητα . Ο τρόπος που το κάθε παιδί μεγαλώνει εξαρτάται από το περιβάλλον και τις δικές του εσωτερικές ιδιαιτερότητες, όχι από το φύλο του. Επομένως, δεν υπάρχει «εύκολη» ή «δύσκολη» πλευρά.

2. Είναι διασκεδαστικό να επιλέγεις ρούχα για ένα κοριτσάκι

Άλλος ένας μύθος που κυκλοφορεί είναι ότι το να είσαι κοριτσομαμά σημαίνει ατελείωτες ώρες διασκέδασης με την επιλογή ρούχων και αξεσουάρ για το μικρό σου κορίτσι. Παρά το γεγονός ότι πολλές μαμάδες απολαμβάνουν να επιλέγουν όμορφα φορέματα και παπούτσια για τις κόρες τους, αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι και πηγή στρες.

Πολλά κορίτσια έχουν από νωρίς ισχυρή άποψη για το τι θέλουν να φορέσουν, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις ή απογοητεύσεις. Επίσης, το να επικεντρώνεστε υπερβολικά στην εξωτερική εμφάνιση μπορεί να δημιουργήσει πίεση στα παιδιά να συμμορφώνονται με κοινωνικά πρότυπα ομορφιάς .

Ένα επεισόδιο του καρτούν «Bluey» έγινε η αφορμή για αυτή τη συγκινητική αγκαλιά μαμάς-κόρης

Viral Tik Tok: Γιατί το να είσαι παρούσα για «9 λεπτά την ημέρα» είναι σημαντικό για το παιδί

3. Τα κορίτσια τα «πηγαίνουν» καλά μεταξύ τους

Ένα άλλο συχνό στερεότυπο είναι ότι τα κορίτσια τείνουν να κάνουν πιο εύκολα φιλίες με άλλα κορίτσια, καθώς θεωρούνται πιο ήρεμα και συνεργάσιμα από τα αγόρια. Στην πραγματικότητα, οι σχέσεις μεταξύ κοριτσιών είναι εξίσου περίπλοκες, εάν όχι περισσότερο, καθώς επηρεάζονται από συναισθηματικές εντάσεις, ανταγωνισμό και κοινωνική πίεση.

Τα κορίτσια δεν είναι «προγραμματισμένα» να τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους και, όπως όλα τα παιδιά, χρειάζονται καθοδήγηση για το πώς να χτίσουν υγιείς σχέσεις. Επομένως, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η κοινωνικοποίηση και οι φιλίες δεν είναι απλώς θέμα φύλου, αλλά εξαρτώνται από την προσωπικότητα του παιδιού.

4. Τα κορίτσια είναι πιο ήσυχα

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους είναι ότι τα κορίτσια είναι εκ φύσεως πιο ήσυχα και υπάκουα. Ωστόσο, αυτό το στερεότυπο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Πολλά κορίτσια είναι εξίσου δυναμικά, ζωηρά και απαιτητικά όσο τα αγόρια, και κάθε παιδί έχει το δικό του τρόπο να εκφράζει τις ανάγκες και τα συναισθήματά του.

Η ιδέα ότι τα κορίτσια «πρέπει» να είναι ήσυχα τα «βάζει» αδίκως σε καλούπια περιορίζοντας την έκφραση της προσωπικότητάς τους. Είναι ζωτικής σημασίας να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου , να εκφράζονται ελεύθερα.

Το να είσαι κοριτσομαμά είναι μια εμπειρία γεμάτη προκλήσεις, αλλά και απεριόριστες χαρές. Όπως συμβαίνει με κάθε παιδί, έτσι και τα κορίτσια χρειάζονται κατανόηση, υποστήριξη και την ελευθερία να εκφραστούν.

Σημασία δεν έχει το φύλο, αλλά το πώς προσεγγίζετεε την κάθε πρόκληση ως γονείς, με αγάπη, υπομονή και σεβασμό στην προσωπικότητα του παιδιού σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved