Τι να κάνετε όταν το παιδί δεν τρώει ψάρι
Στη μυρωδιά ή την όψη και μόνο του ψαριού, πολλά παιδάκια αλλάζουν δρόμο.
Το ψάρι είναι αναντικατάστατο στη διατροφή του παιδιού, γιατί προσφέρει τα απαραίτητα λιπαρά για την καλή εγκεφαλική ανάπτυξη και λειτουργία.
Μην παραιτείστε λοιπόν αγαπητοί γονείς.
Εξαντλήστε όλα τα περιθώρια για να τρώει το παιδάκι σας ψάρι τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα. Αν δεν του αρέσουν, επιλέγετε πιο φιλεταρισμένα ψάρια, που συνήθως δεν μοιάζουν τόσο με ψάρι. Φτιάξτε του κροκέτες ψαριού, τις οποίες, αντί να τηγανίσετε, θα ψήσετε στον φούρνο.
Επίσης τα παιδιά λατρεύουν τα κεφτεδάκια! Αντί να χρησιμοποιήσετε κιμά, φτιάξτε κεφτεδάκια με φιλέτο ψαριού, μαϊντανό και λίγη ελιά.
Τελος μπορείτε να σερβίρετε τα τα φιλέτα ψαριού με μια «πινελιά» σπιτικής μαγιονέζας ή άλλης σος.
Να ξέρετε ότι γαύρος, η σαρδέλα, ο σολομός, ο τόνος, ο κολιός, το λαβράκι και η πέστροφα είναι ψάρια πιο λιπαρά και περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β και είναι πολύ πλούσια σε ω-3. Από τα λιπαρά ψάρια, ιδανικά για να προστεθούν στη διατροφή των παιδιών πρώτα, είναι ο σολομός, το λαβράκι και η πέστροφα, καθώς δεν περιέχουν πολλά κόκαλα και είναι εύκολο να καθαριστούν.
Αν παρ’ όλα αυτά δεν τρώει ψάρι με τίποτα, προσπαθήστε να έχετε καθημερινά στη διατροφή του πηγές ω-3 λιπαρών, όπως τα καρύδια, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό ότι μπορείτε να υποκαταστήσετε 100% το ψάρι.
Προσέξτε φυσικά με τα καρύδια, τόσο τον κίνδυνο πνιγμού όσο και με τις αλλεργίες.