Παχαίνουν ή όχι τα φρούτα αν τα τρώτε βράδυ; Τι απαντά διατροφολόγος

Μήπως η κατανάλωση φρούτων το βράδυ οδηγεί σε αύξηση βάρους;

Παχαίνουν ή όχι τα φρούτα αν τα τρώτε βράδυ; Τι απαντά διατροφολόγος
Bigstock

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να το διατηρήσετε σταθερό, οι περισσότεροι θα σας πουν ότι μετά το βραδινό δεν πρέπει να τρώτε ούτε φρούτο.

Πρόκειται για έναν ακόμη λανθασμένο μύθο διατροφής ή όντως ισχύει;

«Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση φρούτων τη νύχτα οδηγεί σε αύξηση βάρους», είπε στο POPSUGAR η Ali Webster, PhD, RD, διατροφολόγος του Ιδρύματος International Food Information Council .«Στην πραγματικότητα, εάν πρόκειται να φάτε κάτι πριν τον ύπνο, τα φρούτα είναι μια από τις καλύτερες επιλογές καθώς είναι χαμηλά σε θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες και μια καλή πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών. Η κατανάλωση φρούτων συνδέεται επίσης με χαμηλότερο σωματικό βάρος και χαμηλότερο κίνδυνο αύξησης βάρους . Και προσφέρει ένα άλλο προνόμιο. Σε αντίθεση με άλλες επιλογές σνακ όπως το παγωτό ή τα πατατάκια, τα φρούτα όπως τα μήλα, τα πορτοκάλια και οι μπανάνες έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα του ελέγχου των μερίδων», είπε η Δρ Webster.

frouta-apwleia-varous.jpg

Φρούτα πριν τον ύπνο

Ωστόσο, η κατανάλωση φρούτων πριν τον ύπνο μπορεί να ικανοποιήσει την πείνα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ο συνδυασμός φρούτων με τροφές που παρέχουν χαμηλά λιπαρά και πρωτεΐνη προσφέρει ένα καλό μείγμα θρεπτικών συστατικών που θα σας κρατήσουν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.

Για ένα χορταστικό σνακ που έχει λιγότερο από 200 θερμίδες, η Δρ Webster προτείνει ένα μικρό μήλο με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ξηρών καρπών ή σπόρων ή ένα φλιτζάνι σταφύλια με κυβάκια τυριού.

frouta.jpg

Καούρες και φρούτα

Αν και είναι αρκετά σαφές ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε την κατανάλωση φρούτων τη νύχτα, υπάρχει μια περίπτωση όπου το σνακ με φρούτα μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσετε τη μέρα σας. «Αν έχετε προβλήματα με καούρες, καλό είναι να αποφεύγετε τα όξινα φρούτα όπως τα εσπεριδοειδή ή τον ανανά», συμβουλεύει η Ali Webster.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved