Το tip της μαμάς: Ο λόγος που τα σφουγγάρια της κουζίνας έχουν διάφορα χρώματα
Εσείς τι χρώμα σφουγγαριού χρησιμοποιείτε;
Στο σούπερ μάρκετ και στις αποθήκες χαρτικών θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σφουγγαριών κουζίνας.
Συνήθως, επιλέγετε το κλασικό κίτρινο σφουγγάρι ή με βάση το σχήμα και το μέγεθος, χωρίς να προβληματίζεστε ιδιαίτερα για τα σφουγγάρια που υπάρχουν σε διαφορετικά χρώματα.
Κι όμως, η επιλογή του σωστού χρώματος σφουγγαριού μπορεί να κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη, καθώς το χρώμα προσδιορίζει και το είδος της επιφάνειας ή του αντικειμένου που μπορείτε να καθαρίσετε.
Πράσινο σφουγγάρι
Είναι σχεδιασμένο να αφαιρεί δύσκολους λεκέδες ή καμένα λίπη εξ ου και είναι κατάλληλο για το πλύσιμο των πιάτων.
Ροζ σφουγγάρι
Είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του μπάνιου ή για δύσκολους λεκέδες.
Μπλε σφουγγάρι
Θεωρείται καλή επιλογή για να καθαρίσετε τον πάγκο της κουζίνας.
Κίτρινο σφουγγάρι
Το κίτρινο σφουγγάρι είναι κατάλληλο για τις περισσότερες επιφάνειες και ειδικά για τη φροντίδα του γυαλιού.
Χρησιμοποιώντας το κάθε σφουγγάρι ξεχωριστά για κάθε δουλειά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μειώνονται οι πιθανότητες να εξαπλωθούν τα βακτήρια από τη μια επιφάνεια του σπιτιού στην άλλη.
Πόσο συχνά πρέπει να απολυμαίνετε το σφουγγάρι της κουζίνας
Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι της κουζίνας, πρέπει να το απολυμαίνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πρώτα, φροντίστε να το ξεπλένετε καλά, να το στύβετε καλά και να το αποθηκεύσετε σε σημείο που μπορεί να στεγνώσει γρήγορα – καθώς όσο περισσότερο παραμένει υγρό, τόσο περισσότερα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καλό είναι να το απολυμαίνετε είτε με χλωρίνη είτε με ξίδι.
Tips για μαμάδες: Έξυπνες χρήσεις για το σφουγγάρι πιάτων στην καθημερινότητά σας
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε το σφουγγάρι πιάτων;
Το ιδανικό είναι να αλλάζετε το σφουγγάρια για τα πιάτα κάθε εβδομάδα και ειδικά από τη στιγμή που το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Εάν πλένετε συχνά τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων, η αντικατάσταση του σφουγγαριού μπορεί να γίνεται και κάθε δύο εβδομάδες.
Με πληροφορίες από thekitchn.com