5 σπιτικά scrubs προσώπου για μαύρα στίγματα

DIY face scrubs με υλικά που έχετε σπίτι σας για να απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα.

 

5 σπιτικά scrubs προσώπου για μαύρα στίγματα
Bigstock

Τα μαύρα στίγματα είναι μια μορφή ορμονικής ακμής και αναπτύσσονται κυρίως στη μύτη, στην περιοχή του πηγουνιού, στο μέτωπο και στα μάγουλα. Μπορούν να προληφθούν με τοπικές κρέμες που περιλαμβάνουν σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζοϋλίου.

Όσο για την αντιμετώπισή τους; Δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε σπιτικά scrubs προσώπου με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας.

Σας προτείνουμε πέντε συνταγές για homemade scrubs που βρήκαμε στο in.sugarcosmetics.com και διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

9 τρόποι για να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα στη μύτη σας με φυσικά υλικά (vid)

spitika-scrubs-kalokairi.jpg

Scrub με ζάχαρη και μέλι

Αυτό το σπιτικό scrub για μαύρα στίγματα απολεπίζει κάνοντας την επιδερμίδα λεία και απαλή. Η κρυσταλλική ζάχαρη είναι ένα εξαιρετικό, φυσικό απολεπιστικό που αφαιρεί το τα μαύρα στίγματα, ενώ οι αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μελιού καταπολεμούν τον ερεθισμό του δέρματος και την ακμή. Αυτό το scrub είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Τρόπος χρήσης

Αναμείξτε τα δύο υλικά και κάντε ένα απαλό μασάζ με το scrub στο πρόσωπό σας. Αφήστε να δράσει για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Συνιστώμενη συχνότητα χρήσης: Χρησιμοποιήστε μία ή δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Scrub με βρόμη, γιαούρτι και φλούδα πορτοκαλιού

Η μάσκα προσώπου με πλιγούρι βρόμης, φλούδα πορτοκαλιού και γιαούρτι είναι το ιδανικό DIY προϊόν περιποίησης για θαμπό, με τάση ακμής και λιπαρό δέρμα. Το γιαούρτι καταπραΰνει το δέρμα, η φλούδα πορτοκαλιού σε συνδυασμό με το αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και τα μαύρα στίγματα από την επιδερμίδα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο πλιγούρι βρόμης
  • μια κουταλιά γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας φλούδα πορτοκαλιού σε σκόνη

Τρόπος χρήσης

Κάντε μια παχύρρευστη πάστα με όλα τα υλικά και απλώστε την στο πρόσωπο και το λαιμό σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως μάσκα προσώπου ή scrub. Τρίψτε τα σημεία που έχουν συσσωρευτεί μαύρα στίγματα για περίπου ένα ή δύο λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Εάν τη χρησιμοποιείτε ως μάσκα προσώπου, απλώστε και κρατήστε τη για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε μόλις στεγνώσει και μετά ενυδατώστε καλά το δέρμα σας.

Συνιστώμενη συχνότητα χρήσης : Δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

lemoni-akmi-efiveia.jpg

Scrub με λεμόνι, μέλι και ζάχαρη

Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό που απομακρύνει τους ρύπους από τους πόρους του δέρματος. Σε συνδυασμό με το λεμόνι και τη ζάχαρη, αυτό το DIY scrub αφαιρεί αποτελεσματικά τα μαύρα στίγματα.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • μισή κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη
  • μισή κουταλιά μέλι

Τρόπος χρήσης

Μόλις ανακατέψετε όλα τα υλικά, θα δημιουργηθεί μια πάστα την οποία πρέπει να απλώσετε στο πρόσωπό σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αποφύγετε την περιοχή γύρω από τα μάτια και το στόμα. Συνεχίστε το απαλό μασάζ για περίπου 2 λεπτά. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Εάν το πρόσωπό σας είναι λίγο ξηρό, ενυδατώστε αμέσως το δέρμα σας.

Συνιστώμενη συχνότητα χρήσης: Μία φορά την εβδομάδα.

Scrub με μέλι και κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά που επιβραδύνουν τη βλάβη των κυττάρων, έχει ήπιες απολεπιστικές ιδιότητες και επίσης βοηθά στη μείωση της υπερμελάγχρωσης για την εξομάλυνση του τόνου του δέρματος.

Υλικά

  • 1 - 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

Τρόπος χρήσης

Ανακατέψτε καλά τα δύο υλικά και απλώστε την πάστα σε όλο σας το πρόσωπο. Αφήστε αυτό το μείγμα να δράσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με μικρές, κυκλικές κινήσεις για να αφαιρέσετε όλα τα νεκρά δέρματα. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και απλώστε μια ενυδατική κρέμα.

Συνιστώμενη συχνότητα χρήσης: Δύο φορές την εβδομάδα.

Honey Drip

Scrub με μέλι, ζάχαρη και γάλα

Αυτό το καταπραϋντικό scrub προσώπου με μέλη, ζάχαρη και γάλα είναι ιδανικό για τις ξηρές, θαμπές επιδερμίδες με μαύρα στίγματα. Το γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ που βοηθά στον βαθύ καθαρισμό των πόρων, απομακρύνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή και ηρεμεί το ερεθισμένο δέρμα.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα

Τρόπος χρήσης

Ανακατέψτε καλά τα υλικά και ξεκινήστε την απολέπιση του προσώπου σας με μικρές, κυκλικές κινήσεις. Τρίψτε το δέρμα σας για περίπου ένα λεπτό και ξεπλύνετε με κανονικό νερό. Συνεχίστε με ένα ήπιο καθαριστικό και ενυδατώστε το δέρμα σας.

Συνιστώμενη συχνότητα χρήσης: Μία φορά την εβδομάδα ή δύο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved