Αυτή είναι η μόνη beauty routine που χρειάζονται τα έφηβα κορίτσια σας

Απαγορεύστε τα προϊόντα που δημιουργούνται και προορίζονται για ενήλικες επιδερμίδες και μάθετε στις κόρες σας αυτή τη skincare ρουτίνα 3ων βημάτων.

Μαργαρίτα Νικολάου
Αυτή είναι η μόνη beauty routine που χρειάζονται τα έφηβα κορίτσια σας
Bigstock

Όπως πιθανώς έχετε ακούσει (ή βιώσει από πρώτο χέρι), η Gen Alpha λατρεύει την περιποίηση της επιδερμίδας. Όχι ότι είναι σοκαριστικό για τις έφηβες να ενδιαφέρονται για προϊόντα μακιγιάζ και δέρματος, αλλά τα γούστα τους γίνονται σίγουρα πιο ακριβά στις μέρες μας. Και δεν πρόκειται πια μόνο για λιπ γκλος ή μάσκαρα- μιλάμε για προϊόντα Drunk Elephant και Charlotte Tilbury και ρουτίνες περιποίησης του δέρματος πολλών βημάτων. Αν είστε ο γονιός μιας τέτοιας έφηβης, σίγουρα θα έχετε δει τέτοια προϊόντα στην κορυφή της λίστας των αγορών τους. Το ερώτημα είναι: είναι όλα αυτά τα προϊόντα (και όλα αυτά τα πανάκριβα brands) πραγματικά απαραίτητα όταν μιλάμε για παιδιά ηλικίας 7 έως 17 ετών;

Πώς η αγορά καλλυντικών επηρεάζει τον ψυχισμό των έφηβων κοριτσιών

H δερματολόγος - αισθητικός Shani Darden, η οποία έχει συνεργαστεί με διάσημες όπως η Jessica Alba και η Shay Mitchell, δεν το πιστεύει. «Συνολικά, νομίζω ότι είναι επιβλαβές», λέει για τη μόδα περιποίησης της επιδερμίδας Gen Alpha που έχει απογειωθεί σε πλατφόρμες όπως το TikTok. «Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να εκθέσουν τους εφήβους και τα νέα παιδιά σε προϊόντα που μπορεί να μην είναι κατάλληλα για τον τύπο της επιδερμίδας τους». Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά (και οι γονείς τους) μπορεί να ξοδεύουν πολλά χρήματα σε κρέμες και σαπούνια προσώπου που δεν λειτουργούν καν καλά για το νεανικό τους δέρμα. «Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε έρευνα για τις μάρκες και τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν».

Η αυξανόμενη χρήση προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας από παιδιά είναι επικίνδυνη λένε οι ειδικοί

Ποια προϊόντα λοιπόν πρέπει να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας και σε τι πρέπει να επενδύσετε εσείς ως γονείς. Ως μαμά με δύο κόρες στην εφηβεία και την προεφηβεία, η Darden έχει μερικούς απλούς κανόνες που σας βοηθήσουν στις επόμενες αγορές σας.

Η έφηβη κόρη σας χρειάζεται μόνο τρία προϊόντα περιποίησης. Ναι, πραγματικά - μόνο τρία!

«Ένα απαλό καθαριστικό, μια ενυδατική κρέμα και ένα αντηλιακό είναι αρκετά», λέει η Darden. «Προτείνω να το κρατήσετε απλό». Το λιγότερο είναι πραγματικά περισσότερο σε αυτή την περίπτωση, καθώς η Darden σημειώνει ότι η χρήση πολλών προϊόντων, ειδικά σε νεανικό δέρμα, μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. «Μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον δερματικό φραγμό τους και να προκαλέσει ερεθισμό», εξηγεί.

Να είστε προσεκτικοί με τα ενεργά συστατικά: Γνωστά και ως ενεργά συστατικά, αυτά τα συστατικά είναι εκείνα που στοχεύουν σε συγκεκριμένα προβλήματα περιποίησης της επιδερμίδας, όπως η ακμή, η ξηροδερμία ή η υπερμελάγχρωση. (Το υαλουρονικό οξύ, η ρετινόλη και οι βιταμίνες A, C και E είναι μεταξύ των κοινών ενεργών συστατικών που πιθανώς έχετε ακούσει). Ειδικά για τις έφηβες, η Darden λέει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για δραστικές ουσίες «εκτός αν τις χρειάζονται πραγματικά για την ακμή». Συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για την ακμή του παιδιού σας και αποφύγετε τη διαστρωμάτωση διαφορετικών προϊόντων.

Τα κορίτσια χρησιμοποιούν καλλυντικά από μικρή ηλικία - Η ανησυχία των ειδικών

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο: Το αντηλιακό είναι το μοναδικό προϊόν που όλοι πρέπει να χρησιμοποιούμε καθημερινά, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ο ήλιος είναι τόσο επιβλαβής για το δέρμα σας και όχι μόνο μπορεί να επιταχύνει τη γήρανση μακροπρόθεσμα, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, οι ειδικοί λένε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί να αρχίσει να βλάπτει το δέρμα σας μετά από μόλις 10 λεπτά έκθεσης. Έτσι τα παιδιά σας θα πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακό προσώπου χειμώνα-καλοκαίρι.

Συμβουλευτείτε τους ειδικούς: Αν η έφηβη κόρη σας θέλει να ανανεώσει τη ρουτίνα περιποίησης του δέρματός της, καλό είναι να μιλήσετε πρώτα με έναν δερματολόγο. Μόνο αυτός μπορεί να συστήσει μια ρουτίνα κατάλληλη για τον τύπο δέρματος του παιδιού σας και να αντιμετωπίσει τυχόν δερματικά προβλήματα, όπως ακμή ή ξηρότητα.

8 κοινά λάθη των εφήβων στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου τους

Παρόλο που η κόρη σας, η οποία «παίζει στα δάχτυλα» τα social media μπορεί να θέλει να αγοράσει τα πιο μοντέρνα, τα πιο ακριβά και τα πιο πολυδιαφημισμένα προϊόντα, καλό είναι να ακούσει τους ειδικούς σε αυτό το θέμα, ειδικά αν θέλει να έχει στο σχολείο μια καλή και καθαρή επιδερμίδα χωρίς σπυράκια και πόρους.

Να θυμάστε: Μια καλή ρουτίνα περιποίησης είναι πολύ πιο απλή από όσο φαντάζεστε. Ένα απλό πλύσιμο προσώπου το πρωί και το βράδυ, καθημερινή χρήση αντηλιακού και μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα για τον τύπο του δέρματος του παιδιού σας, αρκούν.

πηγή: sheknows.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved