Τα πρώτα γενέθλια του μωρού είναι και τα πρώτα της μαμάς- Πώς να τα γιορτάσετε

Γιορτάστε αυτόν τον πρώτο χρόνο της μητρότητας και ετοιμαστείτε για τους επόμενους.

Τα πρώτα γενέθλια του μωρού είναι και τα πρώτα της μαμάς- Πώς να τα γιορτάσετε
Bigstock

Πλησιάζουν τα πρώτα γενέθλια του μικρού σας και σκέφτεστε πώς να τα γιορτάσετε; Να φτιάξετε τούρτα; Να κάνετε θεματικό πάρτι; Τι δώρο να πάρετε για τα πρώτα του γενέθλια;

Σκεφτείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για εσάς. Εξάλλου, ο πρώτος χρόνος ως μαμά σας έχει αλλάξει αναμφισβήτητα. Το σώμα σας είναι διαφορετικό. Η αίσθηση του εαυτού σας είναι διαφορετική. Η σχέση σας είναι διαφορετική. Το κάποτε συμμαζεμένο και πεντακάθαρο σαλόνι σας είναι διαφορετικό. Ακόμα και ο εγκέφαλός σας είναι διαφορετικός. Και μέσα από όλες τις χαρές και τις προκλήσεις , εδώ είστε «γεμάτη» δύναμη και αγάπη.

Γι' αυτό, όταν έρθει η ώρα να σβήσετε αυτό το κερί των πρώτων γενεθλίων, αφήστε λίγο χώρο για να γιορτάσετε και εσείς όλα όσα έχετε καταφέρει.

Γράψτε ένα γράμμα στον εαυτό σας

Πάρτε έναν ζεστό καφέ, καθίστε στον καναπέ ή στο μπαλκόνι και αναλογιστείτε το πώς πέρασε ο χρόνος και όλες τις εμπειρίες που σας άλλαξαν τη ζωή, τις προκλήσεις και τις χαρές που αντιμετωπίσατε ως νέα μαμά .

Ενθαρρύνετε τον εαυτό σας να νιώσει όλα τα συναισθήματα, τα οποία μπορεί να είναι περίπλοκα. Στη συνέχεια, αφιερώστε λίγα λεπτά για να οραματιστείτε τον επόμενο χρόνο, και τον επόμενο, και τον επόμενο. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας; Έπειτα, διοχετεύστε όλα αυτά τα συναισθήματα σ' ένα γράμμα προς τον εαυτό σας, σχεδιασμένο να το ανοίξετε και να το διαβάσετε στα 18α γενέθλια του παιδιού σας.

Μπορείτε να τπ καθιερώσετε ως μια ετήσια παράδοση γράφοντας ένα γράμμα σε κάθε γενέθλια του μικρού σας.

Αδέρφια και ένα πάρτι γενεθλίων - Να κάνετε μαζί τα γενέθλια των παιδιών ή όχι;

Οργανώστε μία μέρα μόνο για εσάς

Γιορτάστε το σώμα και τη ψυχή σας, οργανώνοντας ένα spa day, μια περιποίηση προσώπου, ένα yoga retreat day, μία πεζοπορία στο δάσος - ό,τι κι αν σας ευχαριστεί ιδιαίτερα, κάντε το με χαρά και χωρίς ίχνος ενοχής !

Βγείτε ραντεβού με τον σύντροφό σας

Γονείς αλλά και σύντροφοι ; Αξίζετε σίγουρα μία πρόποση.

Κλείστε μια baby sitter ή προτείνετε στη γιαγιά και στον παππού να προσέξουν το μωρό για μερικές ώρες. Ντυθείτε, στολιστείτε και απολαύστε το ραντεβού σας απολαβάνοντας ένα fine dinner ή παίζοντας bowling.

Δώρα γενεθλίων: Πρωτότυπες και διαδραστικές ιδέες για παιδιά 3 ετών

mam-gios.jpg

Κάντε ένα πάρτι... για τον εαυτό σας

Ναι, φυσικά! Κάντε ένα πάρτι για τα πρώτα γενέθλια του παιδιού σας, αν αυτό είναι κάτι που θέλετε! Απλώς σκεφτείτε να κάνετε focus σε εσάς. Έτσι, αντί να προσλάβετε έναν κλόουν ή μια «πριγκίπισσα» που τα παιδιά ενός έτους δεν μπορούν να εκτιμήσουν, σκεφτείτε να διοργανώσετε ένα happy hour στην αυλή, ένα δείπνο ή μια βραδιά παιχνιδιού με τους αγαπημένους σας φίλους και συγγενείς για να γιορτάσετε αυτή τη σημαντική περίσταση .

Πηγή: happiestbaby.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved