Ομαδική γιόγκα για εγκύους και μαμάδες με φόντο το ...Πήλιο!
Η γιόγκα είναι η δημοφιλέστερη γυμναστική για τις εγκύους. Ωφελεί όμως και τις μαμάδες με βρέφη, καθώς μπορούν να κάνουν γιόγκα παρέα με τα μωράκια τους!
Ομαδική γιόγκα για έγκυες, αλλά και για μαμάδες με βρέφη είναι μία καινοτόμα δραστηριότητα που εισήγαγε τουριστικό γραφείο στο Πήλιο για να εμπλουτίσει τις θεματικές δραστηριότητες του εναλλακτικού τουρισμού και, παράλληλα, να προσελκύσει στην περιοχή μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών από τις αγορές του εξωτερικού.
Ήδη, πέντε γκρουπ τουριστών από τη Ρωσία έχουν επισκεφθεί τον Άι Γιάννη του Πηλίου για να περάσουν τις διακοπές τους μ' έναν ...εναλλακτικό τρόπο, επιλέγοντας είτε την ομαδική γιόγκα είτε κάποιες άλλες θεματικές δραστηριότητες που προσφέρει το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο.
Από 1η Μαΐου ξεκίνησαν φέτος να έρχονται στο Πήλιο τα πρώτα γκρουπ με Ρωσίδες τουρίστριες, πολλές από τις οποίες είναι έγκυες και αναζητούν ψυχική ηρεμία μέσω της γιόγκα. Η μία εκδοχή του θεματικού πακέτου "θέλει" τις έγκυες να απολαμβάνουν όλες μαζί την ευεξία που προσφέρει η γιόγκα και η άλλη, τις μαμάδες να κάνουν γιόγκα στα βρέφη τους, υπό την καθοδήγηση - πάντοτε - δασκάλου, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που παραχώρησε το τουριστικό γραφείο.
«Προσφέραμε στους τουρίστες τη διαφορετικότητα που χαρακτηρίζει την περιοχή μας στο περιβάλλον δηλαδή συνδυασμός βουνού – θάλασσας, στοχεύοντας σε συγκεκριμένα target group που προσεγγίζουν την Ελλάδα για αυτά τα χαρακτηριστικά», τόνισε ο υπεύθυνος του τουριστικού γραφείου "Les Hirondelles". Πρόσθεσε επίσης ότι, «από το 2012, το 50% των τουριστών μας ιδίως από την Ρωσία, επαναλαμβάνουν τις επισκέψεις τους. Υπάρχουν γυναίκες που έρχονται κάθε χρόνο στον Άι Γιάννη για να κάνουν γιόγκα και μαζί τους φέρνουν, όχι μόνο τους φίλους τους, αλλά και τα μωρά τους».
Προγράμματα με «άρωμα» Ελλάδας
Οι τουρίστες που επιλέγουν τα θεματικά πακέτα διακοπών του τουριστικού γραφείου έχουν τη δυνατότητα να μάθουν ελληνικά, να γευθούν προϊόντα της παραδοσιακής πηλιορείτικης γαστρονομικής κληρονομιάς, να μάθουν ελληνικούς χορούς, αλλά και να «ταξιδέψουν» στην πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, συλλέγοντας πληροφορίες από τη λίθινη εποχή μέχρι τη μεταβυζαντινή περίοδο.