Πέντε tips για να διατηρήσετε το τυρί στο ψυγείο περισσότερες μέρες
Tips για μαμάδες: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη σωστή συντήρηση του τυριού στο ψυγείο;
Το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και δεν λείπει από τη διατροφή μας. Ωστόσο, είναι ένα αυαίσθητο τρόφιμο και εάν δεν συντηρηθεί σωστά στο ψυγείο, γεμίζει μούχλα, μυρίζει και χαλάει με αποτέλεσμα να το πετάξουμε.
Πώς θα διατηρήσετε το τυρί στο ψυγείο για περισσότερο;
Ιδού μερικά tips για τη σωστή συντήρηση του τυριού που πρέπει να γνωρίζετε.
Η σωστή συσκευασία
Τα τυριά καλό είναι να μην είναι εκτεθειμένα στις μυρωδιές από άλλα τρόφιμα. Αποθηκεύετέ τα σε τάπερ που κλείνουν αεροστεγώς ή τυλίξτε τα με διάφανη μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί.
Όσον αφορά τη φέτα, το καλύτερο είναι την βάλετε σε ένα γυάλινο τάπερ με καπάκι και ιδανικά μέσα σε άλμη που μπορείτε να βρείτε και στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, στο τμήμα με τα γαλακτοκομικά.
Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο
Η μούχλα είναι πιο σύνηθες να εμφανιστεί σε τυριά που έχουμε ήδη κόψει. Για να την προλάβετε και να μην καταλήξετε να πετάξετε το τυρί που πήρατε χωρίς να το καταναλώσετε, δοκιμάστε να αλλείψετε με ελαιόλαδο το σημείο εκείνο που έχει κοπεί.
Αποθήκευση στο σωστό ράφι
Όπως είχαμε πει και σε παλαιότερο άρθρο μας, το τυρί, το γάλα και τα γιαούρτια είναι ευαίσθητα στις υψηλότερες θερμοκρασίες. Τοποθετήστε τα χαμηλά στο ψυγείο και όσο το δυνατόν πιο πίσω. Τα μαλακά τυριά και το βούτυρο είναι πιο ανθεκτικά σε σχέση με τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά, επομένως μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα υψηλότερο ράφι ή και στην πόρτα του ψυγείου.
Αποφύγετε να το αγγίζετε με τα χέρια σας
Τα τυριά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα για αυτό και αποφύγετε να τα πιάνετε με γυμνό χέρι. Προσπαθήστε να ακουμπήστε μόνο το κομμάτι που θα κόψετε ή να φοράτε προστατευτικά γάντια.
Αγοράζετε τις σωστές ποσότητες
Προσπαθήστε να αγοράζετε τόσο ποσότητα τυριού όση πρόκειτα να καταναλώσετε άμεσα.