Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος

  • Δύο τρόποι για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος όταν μαγειρεύετε.
  • Τι δεν πρέπει να κάνετε.

Η κρέμα γάλακτος δεν χρησιμοποιείται μόνο στην ζαχαροπλαστική αλλά και σε πολλά φαγητά.

Συχνά όμως, κόβει, χωρίς να γνωρίζετε το λόγο.

Τι να κάνετε

Για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος που θέλετε να προσθέσετε σε κάποιο φαγητό που περιέχει σάλτσα ντομάτας, υπάρχουν δύο τρόποι:

  • Ρίξτε σταδιακά τη σάλτσα στην κρέμα γάλακτος και όχι την κρέμα γάλακτος στη σάλτσα.
  • Προσθέστε στην κρύα κρέμα γάλακτος, λίγο αλεύρι, χτυπήστε καλά το μείγμα και κατόπιν ρίξτε το στο φαγητό και ανακατέψτε καλά.

Συμβουλή

Ρίχνοντας την κρύας κρέμα γάλακτος απευθείας στη ζεστή σάλτσα , η απότομη διαφορά θερμοκρασίας έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνει την κρέμα γάλακτος να κόψει. Αν ρίξετε τη σάλτσα κουταλιά- κουταλιά στην κρέμα γάλακτος, η θερμοκρασία αλλάζει σταδιακά κι έτσι δεν κόβει η κρέμα.

Κρέμα γάλακτος: Πώς θα τη φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι

Υπάρχουν διάφορες συνταγές για να φτιάξετε σπιτική κρέμα γάλακτος. Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε τρεις από αυτές, μία πιο... παραδοσιακή, μία light και μία με μόλις δύο υλικά.

Εύκολη συνταγή με δύο υλικά

Θα χρειαστείτε:

• 2/3 του φλιτζανιού γάλα
• 1/3 του φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς θα τη φτιάξετε

Βάλτε στον κάδο του μίξερ τα δύο υλικά και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν, σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες αφού το έχετε κλείσει καλά με σελοφάν.

H light εκδοχή

Θα χρειαστείτε:

• 226 γραμμάρια τυρί cottage
• 3 κουταλιές της σούπας γάλα σε σκόνη χαμηλό σε λιπαρά

Πώς θα τη φτιάξετε

Ομοίως με παραπάνω, ανακατέψτε τα δύο υλικά πολύ καλά στο χέρι ή το μίξερ και στη συνέχεια αποθηκεύσετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved