Η μαμά «σοφέρ»

Μαμά οδηγεί έχοντας παιδιά στο πίσω κάθισμα.

Bigstock

Έχετε αναρωτηθεί πόσο χρόνο περνάτε στο αυτοκίνητo καθημερινά πηγαινοφέρνοντας τα παιδιά σας σε δραστηριότητες και υποχρεώσεις;

Μη το κάνετε. Γιατί και πάλι οι χρόνοι δεν θα είναι ακριβείς.

Το πήγαινε – έλα δεν έχει σταματημό, ειδικά αν έχετε περισσότερα από ένα παιδιά ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που αισθάνεστε ότι άνετα θα μπορούσατε, αν τα φέρει έτσι η ζωή, να ξεκινήσετε μια δεύτερη καριέρα ως σοφέρ.

Μεταξύ μας, λιγότερα δρομολόγια θα κάνατε και στο ενδιάμεσο θα ξεκουραζόστασταν και λίγο.

Ενώ τώρα; Δεν προλαβαίνετε ούτε καφέ να πιείτε.

Η μέση Ελληνίδα μάνα με το που επιστρέφουν τα παιδιά από το σχολείο (αν δεν έχει πάει η ίδια να πάει και να φέρει), τρέχει να προλάβει φροντιστήρια, δραστηριότητες και δεν συμμαζεύεται.

Σίγουρα το σκηνικό σας είναι γνωστό:

Μόλις μπαίνετε στο σπίτι, με την ψυχή στο στόμα αρχίζετε να βομβαρδίζετε τα παιδιά σας με ερωτήσεις όπως « Έφαγες;», « Ετοίμασες την τσάντα για το φροντιστήριο; ( για το μπάσκετ, το kick boxing, το κολυμβητήριο;)».

Και μετά ξεκινάτε τις …προστατικές: «Ντύσου», « Βιάσου», « Πάμε».

Αν καταφέρετε να συντονίσετε τα παιδιά, να μη ξεχάσετε κλειδιά, τσάντες και λοιπά σακίδια, ξεκινάτε τα δρομολόγια.

Μόνο που δεν θυμίζουν τα ΚΤΕΛ ( σταθερή διαδρομή με ενδιάμεσες στάσεις), γιατί ο χρόνος πιέζει κι εσείς πρέπει να βρείτε την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή.

Γι΄αυτό και ο καλύτερος φίλος σας ακούει στο όνομα Google Maps. Την εν λόγω εφαρμογή την εμπιστεύεστε απόλυτα και αφήνεστε να σας καθοδηγήσει.

Πολύ θα θέλατε και μια εφαρμογή που θα σας μετέφερε ως δια μαγείας στον προορισμό σας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει, μπορείτε όμως να ελπίζετε σε κάτι καινοτόμο στο μέλλον που θα σας αποζημιώσει για τις ώρες και τα χιλιόμετρα που κάνατε με το αυτοκίνητο.

Μαμά κοιτάζει το μωρό της που είναι στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου.

Bigstock

Μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας, ο χρόνος στο αυτοκίνητο αποδεικνύεται ιδιαίτερα εποικοδομητικός ενίοτε και ...ψυχαγωγικός.

Προσπαθείτε να απασχολήσετε τα παιδιά που γκρινιάζουν ή βαριούνται ή να τα ηρεμήσετε όταν αρχίζουν να τσακώνονται μεταξύ τους.

Παράλληλα, μιλάτε κλεφτά στο κινητό ( ως γνωστόν απαγορεύεται) για να πείτε στον σύζυγό σας να υπάρχει ζεστό νερό για το μπάνιο των παιδιών αλλά και ζεστάνει το φαγητό που ετοιμάσατε από την προηγούμενη.

Η διαδρομή όμως συχνά σας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις, ειδικά αν ορισμένοι οδηγοί κρίνουν ότι πάτε αργά, ότι δεν ανάψατε έγκαιρα φλας, πώς γενικά κάτι κάνατε λάθος οπότε σας …στέλνουν στο σπίτι για να πλύνετε πιάτα γιατί ως γνωστόν «πλύσιμο πιάτων = μαμαδίστικη δουλειά».

Κι αφού έχετε απαντήσει κατάλληλα (σκεπτόμενη την ανατροφή σας και τα παιδιά) καταφέρνετε να φτάσετε στον προορισμό σας.

Στον πρώτο, γιατί ακολουθεί ο επόμενος και η επιστροφή.

Και αυτό είναι ένα από τα πολλά δρομολόγια που πρέπει να κάνετε. Όπως και πολλές άλλες μαμάδες.

Γιατί παράλληλα θα πρέπει να πάτε τα παιδιά στον παιδίατρο, τον οδοντίατρο, στο σπίτι των φίλων τους. Να κάνετε μια στάση στο σούπερ μάρκετ, στο μανάβικο, στο φαρμακείο.

Ξεχνάμε κάτι; Είναι πολύ πιθανόν.

Ναι, οι αυτοκινητιστές (κοινώς ταξιτζήδες ) έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν, έχει ρωτήσει όμως κανείς τις μαμάδες για τις εργατοώρες που «γράφουν» στο τιμόνι;

Προφανώς και όχι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved