Δημόσιος θηλασμός: 4 συμβουλές για να αισθάνεστε άνετα

Επειδή ο θηλασμός δεν «υπακούει» σε ωράρια, το μωρό μπορεί να θέλει να θηλάσει ενώ είστε έξω. Ιδού τέσσερα tips που θα κάνουν την διαδικασία ξέγνοιαστη.

Δημόσιος θηλασμός: 4 συμβουλές για να αισθάνεστε άνετα
Bigstock

Ο θηλασμός μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες, ιδίως όταν το μωρό είναι νεογέννητο και μπορεί να θηλάζει 18 ώρες. Επιπλέον, ένα μωρό μπορεί να χρειαστεί να θηλάζει ανά μιάμιση ώρα. Ο θηλασμός , λοιπόν, είναι η καθημερινότητα της νέας μαμάς και μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.

Ο ΠΟΥ συστήνει 6 μήνες αποκλειστικού θηλασμού και συνέχισή του για 2 χρόνια ή και περισσότερο, παράλληλα με στερεές τροφές . Μια μαμά, λοιπόν, δεν γίνεται να «κλειστεί» στο σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο.

Εφόσον επιθυμείτε να βγείτε βόλτα με το μωρό σας μπορείτε να θηλάσετε οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς κανείς να σας το απαγορέψει.

Πότε και πώς να αποφασίσετε να σταματήσετε το θηλασμό

5 χρήσιμες συμβουλές

1. Έχετε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό

Όταν ετοιμάζεστε για μια έξοδο με το μωρό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας ό,τι χρειάζεστε. Από πετσετάκια, ένα μικρό σεντονάκι , μωρομάντηλα κτλ.

2. Εξασκηθείτε μπροστά στον καθρέφτη

Η εξάσκηση του θηλασμού μπροστά σε έναν καθρέφτη μπορεί να είναι χρήσιμη για να επιβεβαιώσετε ότι η θέση του μωρού και η τεχνική σας είναι σωστές. Αυτό, επίσης, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση για το θηλασμό σε δημόσιους χώρους.

5 τρόποι με τους οποίους η εγκυμοσύνη ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας

3. Εξασκηθείτε μπροστά στην οικογένειά σας

Πριν από την βόλτα σας, μπορείτε να εξασκηθείτε μπροστά σε μέλη της οικογένειάς σας για να αισθανθείτε πιο άνετα. Αυτό μπορεί να σας δώσει την απαιραίτητη ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζεστε, καθώς νιώθετε όλο και πιο οικεία.

7 καθημερινές συμβουλές για έναν υγιή και ευτυχισμένο γάμο

4. Να νιώθετε αυτοπεποίθηση

Ο θηλασμός είναι μια φυσική και φυσιολογική διαδικασία, και είναι σημαντικό να νιώθετε αυτοπεποίθηση και σίγουρες για αυτό. Ανεξαρτήτως του περιβάλλοντος , να είστε σε θέση να θηλάσετε το μωρό σας όταν το χρειάζεται και να μην νιώθετε καμία ντροπή .

Πηγή: us.babymori.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved