Επεξεργασμένες τροφές στην εγκυμοσύνη: Πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας για τα παιδιά
Οι έγκυες που τρώνε μπισκότα, κέικ, πατατάκια και άλλες επεξεργασμένες τροφές, είναι πιο πιθανό να φέρουν στον κόσμο υπέρβαρα παιδιά, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Τα παιδιά που γεννιούνται από μητέρες που κάνουν υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων στη διάρκεια της κύησης, έχουν πάνω από 25% περισσότερες πιθανότητες να είναι παχύσαρκα, ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής, διαπίστωσαν οι επιστήμονες.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η ανθυγιεινή διατροφή της μητέρας, μπορεί να αλλάξει τα γονίδια που εμπλέκονται στη ρύθμιση της ανάπτυξης, της ενεργειακής ισορροπίας και της αντίστασης στην ινσουλίνη στα παιδιά.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr