Οι 4 πιο επικίνδυνες τροφικές αλλεργίες
Η τροφική αλλεργία είναι η ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιο τρόφιμο ή συστατικό αυτού με εμπλοκή του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος.
Η αλλεργική αντίδραση περιλαμβάνει τρία βασικά στάδια:
-Επαφή με την αλλεργιογόνο ουσία του τροφίμου (κάποια ουσία που προκαλεί την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, συνήθως μια πρωτεΐνη).
-Αύξηση της ανοσοσφαιρίνης Ε (IgE – αντίσωμα του ανοσοποιητικού συστήματος που δραστηριοποιείται παρουσία αλλεργιογόνου).
-Απελευθέρωση ισταμίνης ή άλλων ουσιών που προκαλούν αλλεργικά συμπτώματα όταν τα κύτταρα των ιστών και τα κύτταρα του αίματος έρχονται σε επαφή με τα αντισώματα ΙgE.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr