Περιορισμός θερμίδων και μακροζωία: Πώς συνδέονται
Οι άνθρωποι που καταφέρνουν να μειώσουν την ποσότητα φαγητού και κατά τη συνέπεια τη συνολική πρόσληψη θερμίδων, μπορούν να ζήσουν περισσότερα χρόνια.
Οι επιστήμονες από το Εργαστήριο Βιοϊατρικής Έρευνας Pennington, στο Λος Άντζελες, μελέτησαν την υγεία 34 υγιών ατόμων, κατά μέσο όρο 40 ετών, που κλήθηκαν να ακολουθήσουν επί δύο χρόνια διατροφή με περιορισμό θερμίδων.
Οι επιστήμονες βοήθησαν τους συμμετέχοντες να κόψουν κατά 25% την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων, μέσω τριών διατροφικών μοντέλων υγιεινής διατροφής.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr