Πόσα αυγά επιτρέπεται να φάμε το Πάσχα;
Το αυγό αποτελεί μια διαχρονική υπερτροφή, αφού, παρά το μικρό του μέγεθος, συμπυκνώνει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες D, Α, Β2 και Β12, αλλά και φυλλικό οξύ, κάλιο και σελήνιο.
Πολλοί το αποφεύγουν λόγω της χοληστερόλης που περιέχει (ο κρόκος του αυγού περιέχει περίπου 210 mg χοληστερόλης, ενώ το ασπράδι 0), όμως ο μύθος ότι το αυγό «φταίει» για την υψηλή χοληστερόλη έχει καταρριφθεί προ πολλού.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr