6+1 πράγματα που δεν ήξερες για τα ψάρια που τρως
Τα ψάρια είναι από τις σημαντικότερες πηγές ωμέγα – 3 λιπαρών οξέων μιας και η κατανάλωση τους φαίνεται πως κρατά το μυαλό και την καρδιά υγιή.
Τα απαραίτητα για τον οργανισμό ωμέγα – 3, είναι το EPA & DHA και επειδή το σώμα μας δεν τα παράγει, πρέπει να τα λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας..
Τα ωμέγα – 3 περιέχονται σε κάθε είδος ψαριού, αλλά είναι ιδιαίτερα υψηλά στα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα, η σαρδέλα, η ρέγκα, το σκουμπρί, ο τόνος, τα στρείδια, η τσιπούρα, το λαβράκι.
Τα λιπαρά ψάρια είναι μια από τις λίγες πηγές τροφίμων που περιέχουν βιταμίνη D, κάτι που θεωρείται σημαντικό αν αναλογιστούμε πως το 40% των ανθρώπων έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.
Διαβάστε περισσότερα στο Limeandlife.com