Φιογκάκια με πέστο μπρόκολο - Ιδανική συνταγή για παιδιά
Yπάρχει κάποιο υλικό που να μην ταιριάζει με τα μακαρόνια;
«Η πράσινη σάλτσα στη μακαρονάδα, μου αρέσει πάρα πολύ!», τάδε έφη ο γιος μου ετών έντεκα.Κι αυτή του η δήλωση αφορά τα μακαρόνια με σάλτσα πέστο βασιλικό ή τα μακαρόνια με πέστο αβοκάντο.Αυτές είναι οι αγαπημένες του μακαρονάδες και ναι, είναι έκπληξη το να μην είναι η μακαρονάδα με κιμά.
Και μάλιστα για κάποιον που δεν τα πάει και τόσο καλά με τα λαχανικά! Αυτά λοιπόν για το καλοκαίρι. Αλλά για τον χειμώνα τι γίνεται;Τον χειμώνα ετοιμάζω και πάλι πέστο .
Κι αφού στο πράσινο σημειώνουμε τεράστια επιτυχία, ετοιμάζω φιογκάκια με πέστο μπρόκολο και κάθε φορά νοιώθω την ίδια έκπληξη όταν βλέπω το πιάτο του να αδειάζει, γιατί κατά τ’ άλλα, δεν θα έλεγα πως το μπρόκολο κι ο γιος μου τα πάνε και τόσο καλά.
Υλικά
500 γρ φιογκάκι
1 μέτριο μπρόκολο
1 κούπα φρέσκο βασιλικό
2 κ σ κουκουνάρι
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 κ σ ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
1/2 κούπα νερό βρασμού από τα ζυμαρικά
Δείτε πως γίνονται τα φιογκάκια με πέστο μπρόκολο
- Ξεκινώ βράζοντας τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνω και κρατώ 1/2 κούπα νερό.
- Στον πολυκόφτη αλέθω το μπρόκολο και στη συνέχεια το σοτάρω για 2-3 λεπτά σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Στον πολυκόφτη προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλέθω για ένα λεπτό.
- Προσθέτω αυτή την πάστα στο μπρόκολο κι ανακατεύω για ένα λεπτό.
- Ρίχνω τα ζυμαρικά στο πέστο κι ανακατεύω καλά.
- Σερβίρω και πασπαλίζω με έξτρα παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.
Με αγάπη
Mamatsita