Χριστουγεννιάτικη γέμιση με μανιτάρια, κάστανα, κουκουνάρι και κιμά

Στο δικό μου Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, απλά δεν γίνεται να μην υπάρχει γαλοπούλα και μάλιστα γεμιστή.

Mamatsita
Χριστουγεννιάτικη γέμιση με μανιτάρια, κάστανα, κουκουνάρι και κιμά

Η πείρα των τελευταίων χρόνων με δίδαξε πως η νοστιμιά της γέμισης, τείνει να ξεπεράσει στην προτίμηση των συνδαιτυμόνων μου τη νοστιμιά της ίδιας της γαλοπούλας. Εμένα πάλι αν με ρωτήσεις θα σου πω πως «και τα δύο είναι παιδιά μου και δεν ξεχωρίζω κανένα!»

Έτσι κάθε χρόνο τέτοια εποχή εκτός από το να γεμίζω το πουλερικό, γεμίζω επίσης και μια κατσαρόλα και σερβίρω την γέμιση με ρύζι σαν ένα ακόμη συνοδευτικό, ζώντας την αγωνία μου για το αν θα φτάσει τελικά ή θα’χουμε γκρίνιες όπως: «μπαμπά, άσε να φάει και κανένας άλλος!!!».

Κι αφού λοιπόν γνωρίζει τέτοια επιτυχία στο σπίτι μας, σου την παρουσιάζω για να την φτιάξεις κι εσύ!

XRISTOYGENNIATIKI GEMISI 4

Θα χρειαστείς
600 γρ κιμά (300 μοσχαρίσιο, 300 χοιρινό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ μανιτάρια
1 ποτήρι μαυροδάφνη
100 γρ κάστανα βρασμένα
1 μήλο κομμένο σε κύβους
2 κ σ κουκουνάρι
2 κ σ κράνμπερι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ γλ μοσχοκάρυδο
1 κ γλ κανέλα
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
500 γρ ρύζι μακρύκκοκο parboiled Uncle Ben’s 10λεπτο

Εκτέλεση:
Σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος με καπάκι, σοτάρεις στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις καραμελώσει προσθέτεις τον κιμά.
Τον σοτάρεις αρκετά καλά μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτεις τα μανιτάρια. Λίγο ακόμη σοτάρισμα και στη συνέχεια σβήνεις με την μαυροδάφνη κι ανακατεύεις μέχρι να απορροφηθεί.

XRISTOYGENNIATIKI GEMISI 1


Συνεχίζεις προσθέτοντας τα κάστανα, το μήλο, το κουκουνάρι, τα κράνμπερι και το ξύσμα. Αλατοπιπερώνεις και προσθέτεις τα μπαχαρικά. Σ’ αυτή την φάση, ή ξεκινάς να γεμίζεις τη γαλοπούλα, ή προσθέτεις δύο ποτήρια χλιαρό νερό, σκεπάζεις το σκεύος και σιγοβράζεις τη γέμιση για 15 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζεις το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού που αναγράφονται στη συσκευασία.
Αυτό θα σου πάρει μόλις 10 λεπτά!

XRISTOYGENNIATIKI GEMISI 2

Στρώνεις περιμετρικά από το ρύζι αλλά και στο κέντρο την γέμιση, σερβίρεις και απολαμβάνεις και τη νοστιμιά του φαγητού που ετοίμασες αλλά και τις χαρούμενες εκφράσεις στα πρόσωπα των αγαπημένων σου.

Καλές γιορτές
Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Διαβάστε επίσης:

Το λες και τεμπέλικο κέικ με δύο υλικά!

Η πιο νόστιμη συνταγή για Μυρμηγκάτο! Ποτέ άλλοτε ένα κέικ δεν ήταν πιο νόστιμο!

Κολατσιό για το σχολείο: Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια κουρού

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved