Νέος μπαμπάς: Πώς μπορείτε να δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας

Αυτές οι πρώτες εβδομάδες είναι μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσετε μια ισχυρή βάση αγάπης και εμπιστοσύνης με το νεογέννητο. Αγκαλιάστε αυτές τις στιγμές, εκτιμήστε το ταξίδι και απολαύστε να βλέπετε το μωρό σας να μεγαλώνει!

Νέος μπαμπάς: Πώς μπορείτε να δεθείτε με το νεογέννητο μωρό σας

Το να γίνετε μπαμπάς είναι μια απίστευτη εμπειρία γεμάτη αγάπη, θαυμασμό και πολλή μάθηση. Αυτές οι πρώτες 12 εβδομάδες είναι ζωτικής σημασίας για το δέσιμο και τη δημιουργία μιας ισχυρής σύνδεσης με το μωρό σας. Ως νέος μπαμπάς, διαβάστε δέκα ουσιαστικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την ξεχωριστή περίοδο:

1. Επαφή δέρμα με δέρμα

Αυτή η αρχική επαφή με το νεογέννητο στο μαιευτήριο μπορεί να είναι μια εμπειρία που κόβει την ανάσα και είναι δύσκολο να την εκφράσετε με λόγια. Το να κρατάτε το μωρό σας στο γυμνό σας στήθος δημιουργεί έναν απερίγραπτο δεσμό που ξεπερνά τις λέξεις - είναι μια βαθιά στιγμή γεμάτη δέος, αγάπη και πλημμύρα συναισθημάτων.

Είναι μια ανάμνηση που θα μείνει μαζί σας για πάντα, σηματοδοτώντας την αρχή ενός απίστευτου ταξιδιού προς τη γονεϊκότητα.

2. Αλλαγή πάνας

«Αγκαλιάστε» τις αλλαγές της πάνας ως ευκαιρία για δέσιμο. Προσφερθείτε να αναλαμβάνετε τακτικά αυτό το καθημερινό καθήκον καθώς είναι ένας πρακτικός τρόπος να φροντίζετε το μικρό σας.

3. Υποστήριξη θηλασμού

Εάν η σύντροφός σας θηλάζει, υποστηρίξτε την κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

Εάν το μωρό σας τρέφεται τόσο με μητρικό γάλα όσο και με φόρμουλα, αναλάβετε κάποια από τα ταΐσματα με μπιμπερό, ενώ η σύντροφός σας εστιάζει στο θηλασμό.

Αυτός ο καταμερισμός των ευθυνών θα σας βοηθήσει να νιώσετε και οι δύο ότι συμμετέχετε και αλληλλουποστηρίζεστε στη φροντίδα του μωρού. Η επικοινωνία και η ομαδική εργασία μπορεί να ενισχύσει την εμπειρία της γονεϊκότητας.

4. Άπλετος χρόνος

Περάστε ποιοτικό χρόνο ένας προς έναν με το μωρό σας. Κρατήστε το, μιλήστε του, τραγουδήστε του ή διαβάστε του. Του αρέσει να ακούει τη φωνή σας και να νιώθει το άγγιγμά σας.

5. Μάρσιπο

Επενδύστε σε μια καλό βρεφικό μάρσιπο και πηγαίνετε με το μωρό σας βόλτες ή φορέστε το μέσα στο σπίτι. Αυτή η εγγύτητα είναι κάτι το μοναδικό για το μωρό σας.

6. Νυχτερινές «βάρδιες»

Είναι μια ευκαιρία να ενισχύσετε τη σύνδεσή σας και να δημιουργήσετε ιδιαίτερες αναμνήσεις κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων εβδομάδων. Με το να μοιράζεστε αυτές τις νυχτερινές «βάρδιες », δεν βοηθάτε απλώς- χτίζετε ένα ισχυρό θεμέλιο εμπιστοσύνης και αγάπης με το μικρό σας.

7. Παρατήρηση

Αφιερώστε χρόνο στην παρατήρηση των ενδείξεων του μωρού σας για πείνα, κούραση ή δυσφορία. Αυτό σας βοηθά να ανταποκριθείτε πιο αποτελεσματικά στις ανάγκες του.

8. Συμμετοχή στη ρουτίνα

Συμμετέχετε στην ώρα του μπάνιου-είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα. Μάθετε πώς να κάνετε μπάνιο το μωρό σας με ασφάλεια .

9. Υποστήριξη της συντρόφου

Εκείνες τις πρώτες ημέρες, μπορεί να βρεθείτε να αναλαμβάνετε όλες τις ευθύνες, ενώ η σύντροφός σας ξεκουράζεται. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται υπερβολικό μερικές φορές και είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στα βασικά.

Επικεντρωθείτε στα πιο σημαντικά, όπως η φροντίδα του μωρού και της συντρόφου σας, η προετοιμασία των γευμάτων και η διατήρηση ενός καθαρού σπιτιού. Να θυμάστε ότι τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν.

Μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε φίλους και συγγενείς για βοήθεια, αν χρειάζεστε βοήθεια με τις δουλειές του σπιτιού. Είναι ένδειξη δύναμης , όχι αδυναμίας.

Και αν όλα αυτά αρχίσουν να σας φαίνονται ακατόρθωτα, θυμηθείτε να δώσετε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα.

10. Αυτοφροντίδα

Να θυμάστε να φροντίζετε και τον εαυτό σας.Το να είστε νέος γονέας μπορεί να είναι σωματικά και συναισθηματικά εξαντλητικό. Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε, να τρώτε καλά και να βρίσκετε χρόνο για να ξεκούραση.

Κάντε μικρές βόλτες για να πάρετε καθαρό αέρα και να «καθαρίσετε» το μυαλό σας - μπορεί να κάνει θαύματα στη διάθεσή σας. Μη διστάζετε να κάνετε power naps.Αναζητήστε υποστήριξη από την οικογένεια, τους φίλους ή κάποια/κάποιον ειδικό, εάν νιώθετε καταβεβλημένοι.

Η φροντίδα του εαυτού σας σάς επιτρέπει να είστε πλήρως παρόντες και να ασχοληθείτε με το μωρό σας. Να θυμάστε ότι είστε σημαντικό μέρος της ζωής του παιδιού σας και η δική σας ευημερία έχει επίσης σημασία.

Πηγή: cocobirthbox.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved