Καλοκαιρινές διακοπές χωρίς καβγάδες - Πώς να αποφύγετε τις συγκρούσεις ανάμεσα στα αδέλφια

Τρόποι για να διαχειριστείτε τους αδελφικούς καβγάδες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Νίκη Παπανικολάου
Καλοκαιρινές διακοπές χωρίς καβγάδες - Πώς να αποφύγετε τις συγκρούσεις ανάμεσα στα αδέλφια
Bigstock

Αν κοιτάζετε το ημερολόγιο μετρώντας αντίστροφα τις μέρες μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία, να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι.

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο για το σχολικό έτος 2024-2025

Πολλοί γονείς έχουν κουραστεί ήδη να παίζουν τον ρόλο του διαιτητή στους καθημερινούς καβγάδες των παιδιών τους που ως συνήθως γίνονται για ασήμαντες αφορμές.

Όταν ο χρόνος δεν είναι δομημένος και τα αδέλφια είναι τόσες πολλές ώρες μαζί, μοιραία θα υπάρξουν και καβγάδες.

Αδελφικοί καβγάδες: Πότε πρέπει να παρεμβαίνετε

Ακολουθούν μερικές εύκολες συμβουλές για να διατηρήσετε την ηρεμία στο σπίτι σας κατά το υπόλοιπο του καλοκαιριού αλλά και των καλοκαιρινών διακοπών.

adelfikoi-kavgades.jpg

Ξεχωριστός χρόνος με τα παιδιά

Αφιερώστε 10 έως 15 λεπτά την ημέρα για να τα περάσετε με παιδιά σας ξεχωριστά. Όταν έχουν τη θετική προσοχή που χρειάζονται από εσάς, είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν αρνητική προσοχή από τα αδέρφια τους.

Χαλαρό καλοκαιρινό πρόγραμμα

Τα παιδιά λειτουργούν καλύτερα όταν έχουν μια ρουτίνα. Είναι καλύτερα η ώρα του φαγητού, ο χρόνος οθόνης, η ώρα του μπάνιου και οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς/εσωτερικούς χώρους να ενσωματωθούν σε ένα καθορισμένο πρόγραμμα. Υπάρχει χώρος για ευελιξία καθώς μπορείτε να μεταθέσετε την ώρα του ύπνου αργότερα, αρκεί να έχετε μια καθορισμένη ώρα για ύπνο. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ηρεμίας στο σπίτι.

Ώρα κοινής ησυχίας

Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από λίγο χρόνο μόνοι, ειδικά τα αδέρφια. Είναι ωφέλιμο για όλους να αποσυρθούν στα δωμάτιά τους για μία ώρα κάθε μέρα. Αυτό ισχύει και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους

Τα παιδιά στις μέρες μας δεν παίζουν σε εξωτερικούς χώρους. Όμως ο χρόνος στη φύση βοηθά τα παιδιά να βελτιώσουν τις δεξιότητες προσοχής, να εκτονωθούν και να διασκεδάσουν. Παίζοντας έξω από το σπίτι, οι συγκρούσεις που μπορεί να έχουν με τα αδέρφια τους, μειώνονται ή είναι μικρότερης έντασης.

adelfikoi-kavgades.jpg

Αδελφικοί καβγάδες: Πώς να τους χειριστείτε (εικόνες)

Ηρεμία

Κάθε φορά που τα παιδιά σας τσακώνονται μην λέτε: «Ελεος με τους τσακωμούς σας» « Δεν είστε αδέλφια εσείς». Αντίθετα, πείτε «Ξέρω ότι μπορείτε να συνεννοηθείτε. Ξέρω ότι μπορείτε να βρείτε μια λύση σε αυτό το πρόβλημα».

Μερικές φορές το πιο ασφαλές πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να χωρίσετε τα παιδιά. Ενημερώστε τους ότι «κανείς δεν έχει πρόβλημα», αλλά όλοι χρειάζονται χρόνο μόνοι τους.

Με πληροφορίες από parentingsimply.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved