Λάδι καρύδας στο ψήσιμο: Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν το χρησιμοποιείτε
- Το λάδι καρύδας μπορεί να αντικατασταθεί σε αναλογία 1:1 με άλλο λάδι
- Χρησιμοποιείστε αντί για βούτυρο το λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου
- Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν ψήνετε με λάδι καρύδας
- Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λαδώσετε ταψιά
Δεν χρειάζεται να ακολουθείτε μια ειδική δίαιτα για να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας στα γλυκά σας αλλά και στη μαγειρική γενικότερα.
Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες. Επίσης, είναι άοσμο και άγευστο και ταιριάζει με οτιδήποτε, ακόμη και με καφέ.
Το κορεσμένο λίπος που έχει σε περιεκτικότητα το λάδι καρύδας είναι αρκετά υψηλό. Γι 'αυτό θεωρείται ανθυγιεινό να καταναλώνει κάποιος μεγάλες ποσότητες από λάδι καρύδας. Τα κορεσμένα λιπαρά ωστόσο περιέχουν λαυρικό οξύ, που βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της καλής (HDL) χοληστερόλης. Ως εκ τούτου, μπορεί κάποιος να καταναλώνει λάδι καρύδας, αλλά σε μέτριες ποσότητες.
Ωστόσο λόγω της σύστασής του θα πρέπει να γνωρίζετε ορισμένα πράγματα για να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν το χρησιμοποιείτε στη μαγειρική:
Το λάδι καρύδας μπορεί να αντικατασταθεί σε αναλογία 1:1 με άλλο λάδι
Όσον αφορά το ψήσιμο, το λάδι καρύδας αποτελεί θαυμάσιο υποκατάστατο για το βούτυρο και άλλα έλαια, όπως το ελαιόλαδο, το λάδι κανόλας και το φυτικό λάδι. Ανεξάρτητα από το είδος του λαδιού που χρησιμοποιείται σε μια συνταγή, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ίση ποσότητα λαδιού καρύδας.
Χρησιμοποιείστε αντί για βούτυρο το λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου
Ανάλογα με τη θερμοκρασία στην οποία αποθηκεύεται, το λάδι καρύδας μπορεί να είναι υγρό ή στερεό. Στη στερεά του μορφή, το λάδι καρύδας έχει υφή παρόμοια με αυτή του βούτυρου.Γι’ αυτό όταν αντικαθιστάτε το βούτυρο με λάδι καρύδας, χρησιμοποιήστε στερεό λάδι καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν ψήνετε με λάδι καρύδας
Όταν αναμειγνύετε με κρύα συστατικά, η υγρή καρύδα έχει την τάση να συσσωρεύεται και να πήζει. Επομένως, για να αναμειχθούν σωστά όλα μαζί τα υλικά, όπως το γάλα και τα αυγά, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λαδώσετε ταψιά
Το λάδι καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λιπάνετε ταψιά για κέικ ή φορμάκια για μάφιν. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής ή χαρτοπετσέτα για να απλώσετε μια λεπτή επικάλυψη στην επιφάνεια του κάθε σκεύους.