Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε αν το κρέας είναι σκληρό – Πώς θα μαλακώσει
- Πώς μπορεί να μαλακώσει το κρέας
- Επιλέξτε το κατάλληλο κρέας
- Μαρινάδα
- Αλάτι
- Ακτινίδιο
- Ζάχαρη
- Όταν το κρέας δεν έχει ψηθεί
Έχει και το κρέας τα μυστικά του για να γίνει νόστιμο και ζουμερό όταν το μαγειρεύετε.
Θα έχετε διαπιστώσει ότι παρόλο που το βάζετε στη χύτρα ή το σιγοβράζετε, το κρέας παραμένει σκληρό. Το ίδιο μπορεί ισχύει και στο ψήσιμο. Μετά από 2 ώρες το χοιρινό όχι μόνο δεν λιώνει στο στόμα αλλά είναι τόσο σκληρό που δυσκολεύεστε να το μασήσετε.
Πώς μπορεί να μαλακώσει το κρέας
Για να είστε βέβαιοι ότι το κρέας που μαγειρεύετε θα γίνει ...λουκούμι ακολουθήστε τα ακόλουθα tips:
Επιλέξτε το κατάλληλο κρέας
Μπορεί να μην είστε ειδικοί στα κρέατα, είναι όμως ο κρεοπώλης σας. Ζητήστε λοιπόν να σας δώσει το κατάλληλο κρέας, ανάλογα με το αν θέλετε να το ψήσετε ή να το μαγειρέψετε στην κατσαρόλα. Για παράδειγμα, το ποντίκι και η ελιά ( λαιμός) προσφέρονται για βράσιμο ενώ οι σπαλομπριζόλες για ψήσιμο.
Μαρινάδα
Βάλτε το κρέας από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με σόδα. Το κρέας θα μαλακώσει και θα μαγειρευτεί γρήγορα. Επίσης, μπορείτε να μαρινάρετε το κρέας με χυμό λεμονιού ή βουτυρόγαλα, για περίπου 30 λεπτά με δύο ώρες ( το πολύ) προτού το ψήσετε.
Αλάτι
Είτε μαρινάρετε το κρέας είτε όχι, φροντίστε να αλατίσετε το κρέας πριν το ψήσετε . Το αλάτι αφαιρεί την υγρασία από το εσωτερικό του δημιουργώντας μια φυσική άλμη. Σε αντίθεση με τις μαρινάδες, μπορείτε να αλατίσετε το κρέας έως και 24 ώρες νωρίτερα.
Ακτινίδιο
Θα έχετε ακούσει ότι ακτινίδιο μαλακώνει το κρέας. Και φαίνεται ότι λειτουργεί. Κόψτε το ακτινίδιο και απλώστε το πάνω από το κρέας για τουλάχιστον 20 λεπτά.
Ζάχαρη
Όταν το κρέας παραμένει σκληρό κατά το βράσιμο, ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Όταν το κρέας δεν έχει ψηθεί
Κόψτε το κρέας ( που δεν έχει ψηθεί καλά) σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τα σε λαδωμένο ταψί. Περιχύστε το με λίγο ζωμό, σάλτσα ή νερό και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Ψήστε το στους 170- 180 C.
Με πληροφορίες από tasteofhome.com