Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε τον τρίφτη

Bigstock

Ο τρίφτης είναι ένα εργαλείο πολλαπλών χρήσεων και δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να τρίψετε.

Οι τρίφτες δεν είναι μόνο για τυριά καθώς μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε από ντομάτα και κρεμμύδι μέχρι παγωμένο βούτυρο και κουβερτούρα.

Ως προς τον τρόπο χρήσης, είναι τόσο απλός που δεν χρειάζονται …οδηγίες. Κρατάτε απλά τον τρίφτη από το χερούλι και τρίβετε.

Φαίνεται όμως ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος ή τουλάχιστον δεν είναι ο μοναδικός.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tastemade και το βίντεο που ανέβασε στο Instagram, την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη, φροντίστε να τον έχετε... ξαπλωμένο.

Με αυτό τον τρόπο, το τυρί, η ντομάτα, τα λαχανικά πέφτουν στο εσωτερικό του τρίφτη και δεν διασκορπίζονται δεξιά κι αριστερά, ενώ μειώνεται και ο κίνδυνος τραυματισμού.

Τροφές που μπορείτε να τρίψετε στον τρίφτη

Κι αφού μάθατε ποιος είναι ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος να τρίβετε, ας δούμε ποιες τροφές μπορείτε να χρησιμοποιείτε στον τρίφτη.

  • Παγωμένο βούτυρο
  • Μπαγιάτικο ψωμί
  • Σοκολάτα ή κουβερτούρα για γλυκά
  • Μήλο
  • Λάχανο
  • Καρότο
  • Λεμόνια – πορτοκάλια ( ξύσμα)
  • Πατάτες, κολοκυθάκια, κρεμμύδια

Εύκολος τρόπος καθαρισμού τρίφτη

Με εξαίρεση τα λαχανικά και τα φρούτα, τα υπολείμματα βούτυρου, τυριού, σοκολάτας δεν φεύγουν εύκολα από τον τρίφτη. Ένας έξυπνος λοιπόν τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε λεμόνι.

Κόψτε το στη μέση και περάστε τον τρίφτη μέχρι να καθαρίσει. Εναλλακτικά μπορείτε να ρίξετε λίγο λευκό ξίδι στον τρίφτη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved